Izgalmak még nem, de szép gólok már voltak a torna második meccsén

Vágólapra másolva!
2009.06.14. 22:25
A spanyol válogatottnak nem okozott gondot Új-Zéland legyőzése a Konföderációs Kupa A-csoportjának első fordulójában: a selección 5–0-ra nyerte meg a találkozót, és Fernando Torres bő negyedóra alatt mesterhármasig jutott a mérkőzésen. Cesc Fabregas és David Villa is betalált.
Nagyobb erőbedobás nélkül is öt gólnak örülhettek a spanyolok
Fotó: Reuters
Nagyobb erőbedobás nélkül is öt gólnak örülhettek a spanyolok
Nagyobb erőbedobás nélkül is öt gólnak örülhettek a spanyolok
Fotó: Reuters
Nagyobb erőbedobás nélkül is öt gólnak örülhettek a spanyolok

A délutáni Dél-Afrika–Irak nyitó mérkőzés után este már az Európa-bajnok spanyol válogatott is pályára lépett a dél-afrikai Konföderációs Kupán az Óceániai Nemzetek Kupája-győztes Új-Zéland ellen.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2009

A találkozó toronymagas esélyese a FIFA világranglistáját hosszú ideje vezető spanyol csapat volt, és ezt hamar meg is mutatta Vicente del Bosque együttese. Mindössze hat perc telt, és Cesc Fabregas középre passzolt labdája után Fernando Torres szépen tekert az ellenfél kapujának bal felső sarkába. Glen Moss kapusnak esélye sem volt a védésre.

A nem túl acélos új-zélandi válogatott képtelen volt tartani a spanyolokat, és nyolc perc elteltével már kétgólos hátrányban volt. A gólszerző ismét Torres volt: Albert Riera gyönyörűen ugratta ki David Villát, aki középre passzolt, a Liverpool támadójának már nem volt nehéz dolga.

Három perc sem telt el, és folytatódott a Torres-parádé. Ezúttal Joan Capdevila adta a gólpasszt: a védő szépen ívelt középre a bal oldalról, Torres pedig könnyedén fejelt Moss kapujába, és bő negyedóra alatt már mesterhármasnál járt.

A 24. percben megszületett a meccs negyedik gólja. „Természetesen” a spanyol együttes szerezte: Cesc Fabregas növelte négygólosra az ibériaiak előnyét Riera és Capdevila szép összjátéka után.

A második félidő úgy kezdődött, mint az első: csupán két perc telt el, és gólt lőttek a spanyolok. Ehhez kellett Andrew Boyens hatalmas hibája (igaz, egy fűcsomó is benne volt a dologban) Torres középre lőtt labdájánál. Az új-zélandi védő hatalmas luftot rúgott középen, így a labda David Villához került, akinek már nem volt nehéz dolga a kapussal szemben.

A selección ötödik gólja után kissé visszavettek a tempóból a spanyolok, bár a 60. perc környékén Capdevila és Villa is közel állt a hatodik találat megszerzéséhez.

Az utolsó fél órában igazán nagy helyzetet már egyik csapat sem alakított ki, így a spanyolok könnyedén magabiztos sikert arattak Új-Zéland ellen első meccsükön a Konföderációs Kupán.

A mérkőzés góljait ide kattintva tekintheti meg.

A tornához készült szurkolói szoftvert ide kattintva töltheti le.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA

A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ÚJ-ZÉLAND–SPANYOLORSZÁG 0–5 (0–4)
Royal Bakofeng Stadion, Rustenburg. V: Coffi Codija (benini)
ÚJ-ZÉLAND: Moss – Mulligan, Boyens, Vicelich, Lochhead – Brockie (Christie, 27.), Elliott, Brown, Bertos – Killen (Bright, 85.), Smeltz (James, 76.). Szövetségi kapitány: Ricki Herbert
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Sergio Ramos (Arbeloa, 53.), Puyol, Albiol, Capdevila – Xabi Alonso – Xavi (Cazorla, 53.), Fabregas, Riera – Villa, Torres (Silva, 70.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerzők: Torres (6., 14., 17.), Fabregas (24.), Villa (48.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Spanyolország 1 1 5–0 3
2. Irak 1 1 0–0 1
2. Dél-Afrika 1 1 0–0 1
4. Új-Zéland 1 1 0–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik