Az Európa-bajnokokra épít Del Bosque, de már jönnek a fiatalok

Vágólapra másolva!
2009.06.01. 16:35
Öt idei Bajnokok Ligája-győztes és 17 tavalyi Európa-bajnok került be Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretébe, amely a dél-afrikai Konföderációs Kupára készül.
Del Bosque Dél-Afrikában zsonglőrködhet a fiatalok beépítésével
Fotó: Action Images (archív)
Del Bosque Dél-Afrikában zsonglőrködhet a fiatalok beépítésével
Del Bosque Dél-Afrikában zsonglőrködhet a fiatalok beépítésével
Fotó: Action Images (archív)
Del Bosque Dél-Afrikában zsonglőrködhet a fiatalok beépítésével
A spanyol válogatott a könnyebbnek tűnő A-csoportba került, Irak, Új-Zéland és a házigazda Dél-Afrika mellé.

A selección Új-Zélanddal kezd (június 14.), majd Irakkal és Dél-Afrikával játszik, az elutazás előtt pedig Azerbajdzsánba látogat, felkészülési mérkőzésre.

„Minden csapat a legjobbjaival megy a tornára, így mi is ezt tesszük. Hat fiatalt hívtam be, tekintettel a válogatott megújítására, de az együttes gerincét a 2008-as Európa-bajnokok alkotják. Győzni megyünk Dél-Afrikába” – mondta a kerethirdetés után Del Bosque.

Első nagy tornájára készülhet az Athletic Bilbao hórihorgas csatára, Fernando Llorente, a fiatal barcelonai Sergi Busquets, a Valencia ifjú szélsője, Mata, továbbá Gerard Piqué és Albert Riera, valamint az abszolút újonc Diego López.

A többi szövetségi kapitány közül eddig Dunga adta meg a brazil válogatott huszonhármas keretét, illetve Marcello Lippi jelezte, melyik tizenhárom hely „foglalt” a címvédő olaszoknál. A házigazdák és az új-zélandiak már korábban kijelölték bő keretüket, a szűkítésre még nem került sor.

A SPANYOL KERET A KONFÖDERÁCIÓS KUPÁRA

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), José Reina (Liverpool), Diego López (Villarreal)
Hátvédek: Raúl Albiol (Valencia), Álvaro Arbeloa (Liverpool ), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Piqué (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
Középpályások: Xabi Alonso (Liverpool), Sergi Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), David Silva (Valencia), Juan Manuel Mata (Valencia), Albert Riera (Liverpool)
Támadók: Daniel Güiza (Fenerbahce), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik