Eb 2024: Goretzka szerint jobb csapatszellemre van szüksége a németeknek

Vágólapra másolva!
2023.12.10. 17:18
Leon Goretzka, a Bayern München német válogatott középpályása szerint javítani kell a csapatszellemet a nationalelfben a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságra, amelyen a vendéglátók a magyarokkal, valamint a skótokkal és a svájciakkal szerepelnek azonos csoportban.
Leon Goretzka szerint javulnia kell a német válogatottnak az Eb előtt (Fotó: GettyImages)
Leon Goretzka szerint javulnia kell a német válogatottnak az Eb előtt (Fotó: GettyImages)
Leon Goretzka szerint javulnia kell a német válogatottnak az Eb előtt (Fotó: GettyImages)
A 28 éves futballista a ZDF televíziónak adott szombat esti interjúban arról beszélt, a válogatott utóbbi időszakban tapasztalt gyengébb eredményei nem javíthatók csak arra alapozva, hogy egyénileg jó képességű játékosokból áll az együttes.
„Újra egységesnek kell lennünk a pályán. Hiszem, hogy ez az a megközelítés, ami visszavezet minket a sikerek útjára” – fogalmazott Goretzka. Hozzátette, minden játékosnak részt kell vállalni abból a folyamatból, hogy túljussanak a jelenlegi krízisen. Elmondta, ő készen áll erre, de a csapattársai nevében nem nyilatkozhat.
A németeknek házigazdaként nem kellett selejtező mérkőzéseket játszaniuk, s Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kinevezése után előbb 3–1-re nyertek az Egyesült Államok ellen, majd 2–2-es döntetlent játszottak Mexikóval felkészülési meccsen. Az utóbbi időszakban viszont a törököktől 3–2-es, az osztrákoktól pedig 2–0-s vereséget szenvedtek szintén barátságos találkozón, így felerősödtek a kritikus hangok.
A német válogatott márciusban a világbajnoki ezüstérmes franciák, valamint a hollandok ellen játszik még, Nagelsmann-nak ezután ki kell jelölnie az Európa-bajnoki keretet.
A múlt hétvégi hamburgi sorsoláson a magyar válogatott mellett Skóciát és Svájcot húzták ki az A-csoportba a németek mellé, akik a nyitómeccset június 14-én a skótok ellen játsszák majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik