Eb 2024: pislákolt a remény, de elmaradt a csoda – montenegrói lapszemle

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.20. 11:01
null
Hiába reménykedtek a montenegróiak, erőfeszítéseiket nem koronázta siker (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Montenegrót a 2024-es Európa-bajnokság G-csoportjában, s így veretlenül, csoportelsőként jutott ki a németországi tornára. Lássuk, hogyan értékelte a mérkőzést a montenegrói sajtó!

„Hol erősebben, hol pedig gyengébben pislákolt a remény a montenegróiak számára” – vezette fel a mérkőzés összefoglalóját a Vijesti. A lap kiküldött tudósítója, Danilo Mitrovics ezzel együtt a realitás talaján maradva kijelentette, hogy a kis balkáni ország kudarca már csak azért is magától értetődő, mert a csoport két favoritja (Magyarország és Szerbia) ellen megszerezhető 12 pontból csak egyet gyűjtött be Miodrag Radulovics együttese.

Az egy időben zajló két mérkőzésen drámai módon változtak az eredmények, de azok egyetlen pillanatig sem kedveztek Montenegrónak: amikor ők vezettek a Puskás Arénában, akkor a szerbek is vezettek Leskovacban, s hiába fordított Bulgária a későbbiekben, mert addigra Szoboszlai vezérletével a mieink is megfordították a mérkőzés állását. A remény egészen pontosan hat percig élt a vendégekben – ennyi idő telt el Bulgária egyenlítő gólja, illetve Szoboszlai duplája között. A montenegrói lap továbbá kiemelte a telt házas Puskás Arénát, de csípősen megjegyezte, hogy a hangulat így sem volt annyira forró, mint egy balkáni, vagy dél-amerikai válogatott mérkőzésén.

„Elmaradt a csoda” – summázta a történteket a Pobjeda. A legrégebbi montenegrói lap szerint a magyarok és a szerbek ellen szerzett egy pont mellett a Litvánia elleni kaunasi döntetlen pecsételte meg „előzetesen” a „sólymok” sorsát. Nedeljko Kosztics összefoglalója szerint a bolgárok szerbiai egyenlítése reményt adott Radulovics mester csapatának, de „az egyébként is hideg budapesti délutánon Szoboszlai szolgáltatta a hideg zuhanyt”.

„Az érzelmi hullámvasút szomorú végkifejletet hozott a »sólymoknak«” – összegezte a mérkőzést a Cafe del Montenegro. A montenegrói hírportál tudósítása szerint a Radulovics-csapat játékosai mindent beleadtak a Puskás Arénában, de ez nem volt elég a sikerhez, amely végül még kijutást sem ért volna – tekintve, hogy a szerbek elkerülték a vereséget Bulgária ellen. A CdM szerint Montenegró harmadik hellyel záruló selejtezős szereplése már csak azért is sajnálatos, mert több mérkőzésen is győzelmet érdemelt, de nem tudta megszerezni a három pontot.

„Montenegró keményen küzdött, de még várnia kell az első, nagy futballtornán való szereplésére” – írja a Portal Analitika. A montenegrói hírportál arra hegyezte ki a tudósítását, hogy hiába a remek első félidei játék, majd a minden mindegy alapon vezetett rohamokat hozó hajrá, Joveticsék pont nélkül maradtak. Bulgária egy darabig vezetett ugyan Szerbiában, de ez már nem sokat ért, hiszen addigra Szoboszlai Dominik már megfordította a mérkőzés állását. Hiába volt tehát minden, a kis balkáni válogatott tovább vár első kijutására.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT,10. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 3–1 (0–1)
Budapest,Puskás Aréna,65 ezer néző.V:Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 63.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, a szünetben) – Ádám Martin (Németh A., 78.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
MONTENEGRÓ:Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezsics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), M. Jankovics (A. Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krsztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics.Szövetségi kapitány:Miodrag Radulovics
Gólszerző:Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (90+3.), ill. Rubezsics (36.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Bulgária 2–2(Veljkovics 17., Babics 82., ill. Ruszev 59., Deszpodov 69.)
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG85316–7+918
2. Szerbia842215–9+614
3. Montenegró83239–11–211
4. Litvánia81348–14–66
5. Bulgária8447–14–74

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik