Eb 2024: nem jó hír a Real Madrid számára, Tchouaméni után Camavinga is kidőlt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 11:09
null
Megsérült és kikerült a francia válogatott keretéből Eduardo Camavinga (Fotó: Getty Images)
Kikerült a vb-ezüstérmes és már biztosan Európa-bajnoki résztvevő francia válogatott keretéből a Real Madrid középpályása, Eduardo Camavinga, miután nemzeti csapata edzésén egy Ousmane Dembélével történt ütközés során kificamodott a jobb térde.

A L’Équipe azt írta, hogy Camavinga a csapat szerda délutáni foglalkozásán sérült meg, amikor a nyáron a Barcelonából a PSG-hez szerződő Ousmane Dembélével ütközött, s hosszasan kezelték a pályán, majd bicegve sétált az oldalvonalhoz.

A lap később arról számolt be, Camavinga első tesztjei megnyugtató eredményt hoztak, ő pedig azt mondta Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, hogy úgy érzi, rendben van a térde.

A francia válogatott csütörtök délelőtt közösségi oldalán tudatta, hogy Camavinga helyére az OGC Nice 22 éves középpályását, Khéphren Thuramot hívta be Deschamps.

A L’Équipe megjegyzi, Camavinga sérülése nem csak az egyszeres válogatott Thuramnak, hanem a 17 éves PSG-tehetségnek, Warren Zaire-Emerynek is utat nyithat.



Az Eb-re való kijutását már korábban biztossá tevő francia csapat szombaton Gibraltárt fogadja, jövő kedden pedig Görögországban zárja a B-csoportot.

Camavinga klubja, a Real Madrid nincs könnyű helyzetben, hiszen francia honfitársa, Aurélien Tchouaméni idén már szinte biztosan nem lép pályára, ráadásul a Valencia elleni múlt hétvégi bajnokit vállsérülés miatt Jude Bellingham is kihagyni kényszerült – igaz, ő ennek ellenére ott van Gareth Southgate angol keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik