Eb 2020: még így is juthatnak jegyekhez a magyar szurkolók, de...

Vágólapra másolva!
2019.11.20. 17:05
null
A Puskás Arénában is rendeznek Európa-bajnoki meccseket (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 2–0-s vereséget szenvedett Walesben, így eldőlt, hogy a selejtezősorozatból nem jut ki az Európa-bajnokságra, ám a Nemzetek Ligája rájátszása során még lehet esélye arra, hogy kvalifikálja magát a tornára. A magyar szurkolók számára is van még esély, hogy belépőjegyhez jussanak és többek között a Puskás Arénában is szurkolhassanak a válogatottnak.

 

Kezdjük a legfontosabb információkkal. A jövő évi kontinenstornán 24 válogatott szerepel.20 nemzeti csapat már biztosította helyét a tornán, míg négy köztünk a magyar csapat a Nemzetek Ligája playoffján keresztül juthat ki.

A magyar válogatott lehetséges pótselejtezős ellenfeleiről IDE KATTINTVA olvashat bővebben! Az NL-rájátszás párosítását pénteken sorsolják ki.

Az első, és egyben leginkább számító jegyigénylési szakasz idén júniusban kezdődött és júliusban ért véget. Akit kisorsoltak és kifizette a megigényelt jegyek árát, annak 2020 májusáig szállítják ki a belépőket.

Egyelőre felesleges arról beszélni hiszen még él a remény, hogy Marco Rossi csapata is kijusson , hogyan tudnak megválni azok a szurkolók a belépőiktől, akik mégsem szeretnének ott lenni a stadionban abban az esetben, ha nem a magyar válogatott lép pályára.

Erre az esetre az UEFA létrehozott egy (még nem aktív) viszonteladói online platformot, itt lehet majd eladni azokat a jegyeket, amelyekre nincs szüksége a tulajdonosnak. Fontos, hogy ugyanannyiért kell árulni a belépőket, mint amennyiért megvásárolták, továbbá ez csak és kizárólag a „nagyközönség számára fenntartott jegyekre, nem pedig a kvalifikált válogatottak szurkolói számára fenntartott belépőkre” vonatkozik.

Most decemberben (a pontos dátum még nem ismert) ismét lehet jegyeket igényelni, azonban egyelőre csak azoknak a szurkolóknak, akiknek az országa már biztos résztvevője az Európa-bajnokságnak, így a magyar szurkolók ebből a körből kimaradnak.

Ha azonban márciusban sikerül kijutnunk a Nemzetek Ligáján keresztül az Eb-re, akkor a harmadik, egyben utolsó jegyértékesítési szakaszban (áprilisban) lesz még lehetőség belépőket igényelni, igaz, csupán nagyon csekély számban.

Ha a magyar válogatott nem jut ki a tornára, a csapat szurkolóinak már nem lesz lehetőségük hivatalos úton jegyhez jutni.

Hazánkban, a Puskás Arénában négy mérkőzés lesz. Három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő. Két találkozót a csoportban biztosan itthon játszana a válogatott, míg egyet Münchenben.

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ
WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 8 5 2 1 17– 7 +10 17
2. Wales 8 4 2 2 10– 6 +4 14
3. Szlovákia* 8 4 1 3 13–11 +2 13
4. MAGYARORSZÁG* 8 4 4 8–11 –3 12
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13 1

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik