Magyar győzelem; svéd, német, olasz gólgála

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 10:48
Válogatottunk megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, és a papírformának megfelelően csoportunkban a svédek és a hollandok is nyertek. Meglepetésre kikaptak a portugálok, a franciák viszont Blanc-nal rátaláltak a sikerreceptre Boszniában. Íme, az Eb-selejtezők 2. fordulójának videós összefoglalója.

A magyar labdarúgó-válogatott Rudolf Gergely és Koman Vladimir találatával 2–1-re legyőzte Moldovát Európa-bajnoki selejtezőn a Szusza Ferenc Stadionban. Csoportunk favoritjai, a hollandok és a svédek is nyertek.

MAGYARORSZÁG–MOLDOVA 2–1
 
HOLLANDIA–FINNORSZÁG 2–1
 
SVÉDORSZÁG–SAN MARINO 6–0
 


Az olasz válogatott 5–0-ra verte meg Feröert a C-csoportban. Alberto Gilardino nyitotta meg a gólok sorát, majd Daniele De Rossi, Antonio Cassano és Fabio Quagliarella is betalált. A végeredményt a 93. percben Andrea Pirlo állította be parádés szabadrúgásból.

OLASZORSZÁG–FERÖER 5–0
 


Anglia idegenben 3–1-re legyőzte Svájcot a G-csoportban. A vendégek Wayne Rooney góljával szereztek vezetést, majd Adam Johnson növelte tovább az előnyt. A svájciak Xherdan Shaqiri révén ugyan szépítettek, de Darren Bent ismét betalált, beállítva a végeredményt.

SVÁJC–ANGLIA 1–3
 


Norvégia Erik Huseklepp góljával 1–0-ra legyőzte Portugáliát hazai pályán. Az északiak a 21. percben szerezték a meccset eldöntő találatot, miután egy hátragurított labdát sokáig tartogatott a vendégek kapusa, Eduardo. A rárontó John Carew-ról Huseklepp elé került a labda, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

NORVÉGIA–PORTUGÁLIA 1–0
 


A francia válogatott 2–0-ra nyert Boszniában a D-csoportban. Laurent Blanc csapata Karim Benzema és Florent Malouda góljaival szerezte meg első győzelmét.

BOSZNIA–FRANCIAORSZÁG 0–2
 


Németország 6–1-re verte meg Azerbajdzsánt az A-csoportban. A németek a 28. percben szerezték meg a vezetést, akkor Heiko Westermann talált be, majd még az első félidő végén háromgólosra növelték előnyüket. A második 45 perc elején egy öngóllal már 4–0 volt az eredmény, de a vendégek szépítettek. A kegyelemdöfést Miroslav Klose adta meg a 92. percben.

NÉMETORSZÁG–AZERBAJDZSÁN 6–1
 


És a végére egy rangadó, amelynek csak a presztízs volt a tétje: az argentin labdarúgó-válogatott hazai pályán 4–1-es győzelmet aratott a világbajnok Spanyolország ellen felkészülési mérkőzésen.

ARGENTÍNA–SPANYOLORSZÁG 4–1
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik