Második újoncként a Lotus mutatta be autóját

Vágólapra másolva!
2010.02.12. 18:53
null
LOTUS T127 - KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A BEMUTATÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁT<br />(Fotók: Reuters)<br />
Címkék
M&aacute;sodik &uacute;jonc ist&aacute;ll&oacute;k&eacute;nt a Lotus mutatta be 2010-es versenyaut&oacute;j&aacute;t: a T127-es modellről Londonban r&aacute;ntott&aacute;k le a leplet p&eacute;ntek este. A kocsi fest&eacute;se a legend&aacute;s ist&aacute;ll&oacute; 1950-es &eacute;s 1960-as &eacute;vekben haszn&aacute;lt modelljeire eml&eacute;keztet.

A Lotus hosszú szünet után tér vissza ismét a Formula–1-be: a legendás istálló eddigi utolsó versenye az 1994-es Ausztrál Nagydíj volt – de a jelek szerint a zöld, fekete és sárga színekben pompázó autók március 14-én ott lesznek a bahreini rajtrácson.

A tervek szerint a Lotus a jövő héten részt vesz az idény harmadik kollektív tesztjén, amelyet február 17. és 20. között rendeznek a spanyolországi Jerezben, ahol a két pilóta, Jarno Trulli és Heikki Kovalainen „élesben" is  kipróbálhatja a T127-es modellt.

A négy új csapat közül a Lotus a második, amelyik elkészítette és be is mutatta idei versenyautóját, míg a Campos és a USF1 indulását továbbra sem lehet száz százalékig biztosra venni.

A Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne kijelentette, az istálló célja az, hogy ne lógjon ki a sorból, hanem profi munkát végezzen.

„Egyelőre jól alakulnak a dolgok – nyilatkozta Gascoyne. – Még javítanunk kell az autó gyorsaságán, és a szélcsatornában elért eredményeken, de idővel ezek a problémák is megoldódnak."

„Elsődleges célunk az volt, hogy ott legyünk a rajtrácson, hogy igazi profi csapat legyünk, amelynél az F1-ben megszokott színvonalon folyik a munka. Ezt biztosan elérjük. Megtettük az első lépést" – értékelt az autó bemutatásakor a szakember.

FORMULA–1 2010, AUTÓBEMUTATÓK
Ferrari képgaléria
McLaren képgaléria
Renault képgaléria
Sauber képgaléria
Mercedes képgaléria
Toro Rosso képgaléria
Virgin
képgaléria
Force India képgaléria
Red Bull képgaléria
Lotus képgaléria
Campos március 11.
US F1 ?
 A Williams nem tartott hivatalos autóbemutatót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik