A Renault-nál és a Saubernél is lehullt a lepel

Vágólapra másolva!
2010.01.31. 18:01
null
Íme a C29, a Sauber legújabb modellje (Galéria a képre katintva)
Címkék
A jövő heti valenciai Formula-1-es teszt helyszínén ma újabb két istálló mutatta be 2010-es autóját. A BMW Saubernél, és a Renault-nál is lehullt a lepel, utóbbi csapatnál megerősítették Vitalij Petrovot is, mint a csapat második számú pilótáját. Petrov lesz így az első orosz a száguldó cirkuszban.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ 
KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Időben először a Saubernél történt meg az autó bemutatása: a valenciai pályán leplezték le a C29 fantázianevet viselő autót.

Sokáig bizonytalan volt a csapat jövője is, aztán a korábbi csapattulajdonos, Peter Sauber megegyezett a BMW autógyárral arról, hogy visszavásárolja a BMW Sauber Formula–1-es istállót. Az idei szezonban Ferrari-motorral hajtott autókat Pedro de la Rosa és Kobajasi Kamui vezeti.

„Az elmúlt hónapok rendkívül intenzívek voltak a számunkra. Először meg kellett nyernünk a túlélésért folytatott harcot, aztán a minél eredményesebb felkészülésre koncentráltunk" – nyilatkozta Sauber.

A Sauber idei festése hasonlít a BMW-érához, azonban sokkal több benne az üres felület, „köszönhetően" a kevés szponzornak.

„Legalább újra megérezhetem, milyen állandó pilótának lenni. Nagyon hiányzott már a versenyzés. Ugyanakkor technikailag sokat tanultam az elmúlt időszakban, amit kamatoztatni szeretnék a csapat javára" – mondta a hét éves McLaren-tesztpilótás időszak után visszatérő De la Rosa.

A három főszereplő: Kubica, Petrov és az R30 (Fotó: Reuters)
A három főszereplő: Kubica, Petrov és az R30 (Fotó: Reuters)

A Sauber utána Renault is bemutatta 2010-es autóját, ami az R30 fantázianevet viseli, valamint megerősítette, hogy a 25 éves Vitalij Petrov lesz a lengyel Robert Kubica csapattársa az idei szezonban.

Petrov 2003-ban kezdte pályafutását a Formula Renault sorozatban, s 2006 óta az F1 előszobájának tekintett GP2-ben versenyzett. A tavalyi idényben a második helyen végzett a német Nico Hülkenberg mögött, aki szintén 2010-ben mutatkozik be az elitkategóriában, mégpedig a Williams színeiben.

„Egy új Formula-1-es szezont mindig nagy várakozás előzi meg. Különösen igaz ez a Renault esetében, ugyanis új időszak kezdődik a csapat életében. Új felépítéssel, pilótapárossal és festéssel várjuk a szezont. Nehéz célokról beszélni, de szeretnénk a Renault-t visszavezetni a mezőny élére" – nyilatkozta az új csapatfőnök, Eric Boullier.

A sárga-fekete festés visszavezet a kezdetekhez, ugyanis ilyen színekben pompázott az autó az 1978-as debütálásakor is, a tavalyi szponzor kiszállásával ismét lehetőség nyílt visszatérni a hagyományokhoz.

FORMULA–1 2010, AUTÓBEMUTATÓK
Ferrari képgaléria
McLaren képgaléria
Renault képgaléria
Sauber képgaléria
Mercedes február 1.
Toro Rosso február 1.
Williams február 1.
Force India ?
Red Bull február 10.
Lotus február 12.
Campos március 11.
US F1 ?
Virgin február 3.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik