Mercedes: munkába állt az új „ezüstnyíl”!

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.01. 11:15
null
Schumacher és Rosberg mutatta be az új autót (Fotó: Reuters)
Címkék
A Formula–1-be három év szünet után visszatérő hétszeres világbajnok Michael Schumacher és csapattársa, Nico Rosberg hétfőn leleplezte a Mercedes GP idei versenyautóját – a nagy médiaérdeklődéssel kísért eseményre a spanyolországi Valenciában került sor.

A W01 kódjelzésű „ezüstnyíl” fényezését már egy héttel ezelőtt bemutatták, akkor a stuttgarti Mercedes Múzeumban a tavaly világbajnokságot nyerő Brawn GP BGP001-es modelljét festették ezüst színűre. A mostani prezentáció után a szakemberek azt mondták: az új autó legjellegzetesebb része az orrkúp.

A Mercedes legutóbb 55 évvel ezelőtt indított teljes egészében saját készítésű autót az F1-ben, arra pedig még sosem volt példa, hogy az istálló mindkét pilótája német legyen.

A téli szünet első hivatalos tesztjén Rosberg kezdi majd meg a körözést, később pedig a 41 esztendős Schumacher is gyakorol az „ezüstnyíllal”. A 91-szeres futamgyőztes legutóbb tavaly nyáron ült F1-es gépben, akkor a Ferrari 2008-as modelljével tesztelt.

A tavalyi idényben vb-győztes Brawn GP-ből lett Mercedes GP december 23-án jelentette be, hogy Schumacher három év szünet után visszatér az autósport elitkategóriájába.

Az idei Formula–1-es szezon március 14-én rajtol Bahreinben.


FORMULA–1 2010, AUTÓBEMUTATÓK
Ferrari képgaléria
McLaren képgaléria
Renault képgaléria
Sauber képgaléria
Mercedes képgaléria
Toro Rosso képgaléria
Force India február 9.
Red Bull február 10.
Lotus február 12.
Campos március 11.
US F1 ?
Virgin február 3.
 A Williams nem tartott hivatalos autóbemutatót

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik