A Force India is előrukkolt új autójával

Vágólapra másolva!
2010.02.09. 10:18
null
A Force India új autója, a VJM03 (Kattintson a képre további fotókért)<br />
Címkék
A Force India is előrukkolt &uacute;j aut&oacute;j&aacute;val a 2010-es Formula&ndash;1-es vil&aacute;gbajnoks&aacute;gra: a VJM03-at kedd reggel mutatt&aacute;k be a nagyk&ouml;z&ouml;ns&eacute;gnek, &eacute;s szerd&aacute;n m&aacute;r a jerezi aszfaltcs&iacute;kon teszteli a kocsit az ist&aacute;ll&oacute; k&eacute;t pil&oacute;t&aacute;ja, Adrian Sutil &eacute;s Vitantonio Liuzzi.

A Force India is bemutatta autóját a 2010-es világbajnokságra: az istálló hivatalos honlapján tette közzé az első képeket a VJM03-ról, amely szerdán már a jerezi aszfaltcsíkot koptatja a hivatalos Formula–1-es teszten.

A csapat két pilótája továbbra is Adrian Sutil és Vitantonio Liuzzi lesz, és az istálló tartalékversenyzője a 23 éves brit Paul Di Resta – aki korábban a Formula–3-ban szerepelt – is részt vett a bemutatáson.

Az autó tervezésért felelős igazgató, Mark Smith az Autosportnak úgy nyilatkozott, az eddig bemutatott új autók egyikén sem látott meglepő dolgot.

„Van néhány változás az új autókon. Az ember mindig talál valamit, amit érdekesnek tart, de nem ez a lényeges, mivel a kulcstényező a tervezés folyamata. Nem maradtunk le semmi jelentősről, várjuk a jerezi tesztet" – mondta Smith.

„Bízom benne, hogy jó idény áll előttünk. Jól alakult a téli felkészülésünk, így nagyok az elvárások. Az autó nagyszerűen néz ki, a szélcsatornás tesztek eredményei is kiválóak, és várjuk, hogy teljesítünk a teszteken. Jól kell szerepelnünk, és ezért megpróbáltam a lehető legjobban felkészülni – mondta Adrian Sutil. – Kemény küzdelem várható a vébén, mivel négy világbajnok is versenyez majd. Tisztelem őket, de a futamokon ők is riválisok lesznek, akiket meg kell előzni."  

FORMULA–1 2010, AUTÓBEMUTATÓK
Ferrari képgaléria
McLaren képgaléria
Renault képgaléria
Sauber képgaléria
Mercedes képgaléria
Toro Rosso képgaléria
Virgin
képgaléria
Force India képgaléria
Red Bull február 10.
Lotus február 12.
Campos március 11.
US F1 ?
 A Williams nem tartott hivatalos autóbemutatót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik