F1: Nem tudtam mozgatni a kezeimet, és járni sem – Stroll

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 21:15
null
Stroll a lábujját is eltörte a balesetben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin kanadai versenyzője, Lance Stroll a Bahreini Nagydíj időmérőjén megszerzett nyolcadik hely után részletesebben is beszélt két héttel ezelőtti balesetéről, és elárulta, a csuklója mellett a lábujja is eltört, és járni sem tudott.

 

19. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Pérez 1:32.758
2. szabadedzés: 1. Alonso 1:30.907
MÁRCIUS 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Alonso 1:32.340
Időmérő: 1. Verstappen 1:29.708
MÁRCIUS 5., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Március 19., 18.00Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
Április 2., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki

Mint ismert, Lance Stroll pontosan két héttel ezelőtt szenvedett balesetet kerékpáredzés közben, aminek következményeként ki kellett hagynia a teljes téli felkészülést. Noha a kanadai egy kisebb műtéten is átesett, visszatért a volán mögé Bahreinben.

Eleinte csak a sérült csuklójáról beszélt, ám az időmérőn megszerzett nyolcadik rajthelye után felfedte: a lábujja is eltört, és nem igazán hitt benne, hogy Szahírban már autóba ülhet.

„Pontosan két hét telt el a balesetem óta, tizenkét nappal ezelőtt műtöttek meg, és egy héttel ezelőtt hagytam el a kórházat. Nem tudtam mozgatni a kezemet, nem tudtam járni sem, mivel eltörtem a lábujjamat. A nagy lábujjamat a jobb lábamon. Szóval ennek tükrében nagyon messzinek tűnt a fény az alagút végén. Igazán hálás vagyok, és örülök, hogy egyáltalán itt lehetek."

„Valójában a mai az első olyan nap, amikor úgy érzem, a lábujjam elég jó ahhoz, hogy járjak rajta. Az autóban ugyanakkor ez nem zavar, kivéve amikor rámegyek néhány bukkanóra, de rendben van. Napról napra jobban érzem magam, mindennap járok fizikoterápiára, és jegelem a csuklómat. Minden egyes nap tízszázalékos javulásokat érek el, szóval vasárnap még jobb lesz."

„Minden egyes körrel egyre jobban érzem magam. Kezdek egyre jobban és jobban bízni testemben, és a kezem képességében, illetve az autóban is. Ki kellett hagynom a teljes háromnapos tesztet, nem kaphattam el a ritmust, és nem érezhettem rá a különböző beállításokra sem. Csak időre van szükségem a kocsiban. Kezdem azt érezni, hogy jó ritmusba kerülök."

A versenyzőt arról is megkérdezték, mennyire áll messze a száz százaléktól, azonban nem tudott egyértelmű választ adni. „Nagyon nehéz ezt számszerűsíteni. Előfordul, hogy három napon át vezeted az autót, majd pocsék időmérőt futsz, mert egyszerűen rosszul alakulnak a dolgok, vagy nincs elég tapadásod. Úgy érzem, az időmérő végén már egészen elkaptam a fonalat, és örültem, hogy nyomhattam. Az autó nagyon jónak érződik."

„Meglátjuk, hogyan alakul a verseny. Már a teszten is úgy tűnt, hogy nagyszerű a hosszú etapos tempónk. Hosszú futam áll előttünk, már alig várom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik