Vészhelyzet a Fradinál – majdnem kölcsönadták, mégis játszhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 10:39
null
Ugrai Roland (balra) is elutazott a Fradival Hollandiába, annak ellenére, hogy minden bizonnyal távozik (Fotó: <a href="http://www.nemzetisport.hu/admin/Ugrai%20Roland%20%28balra%29%20is%20elutazott%20a%20Fradival%20Hollandi%C3%A1ba%20annak%20ellen%C3%A9re,%20hogy%20minden%20bizonnyal%20t%C3%A1vozik%20%28Fot%C3%B3:%20fradi.hu%29" target="_blank"><strong>fradi.hu</strong></a>)
Hárman szinte biztosan kihagyják a Ferencváros Go Ahead Eagles elleni első Európa-liga-selejtezőjét, de rajtuk kívül is vannak olyanok a zöld-fehérek keretében, akiknek a játéka kérdéses. A csapatnak így tagja Ugrai Roland is, akiről korábban úgy tűnt, távozik a klubtól.

A Ferencváros szurkolóit meglephette, hogy Ugrai Roland is szerepel a Go Ahead Eagles elleni mai Európa-liga-selejtezőre készülő keretben, miközben korábban arról szóltak a hírek, hogy a több játéklehetőség reményében a nyáron távozik.

SZAVAZÁS

A Ferencváros a holland Go Ahead Eaglesszel találkozik az Európa-liga első selejtezőkörében. Ön szerint milyen eredménnyel zárul a párharc?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Haraszti Zsolt megszerzésekor a Pakssal folytatott tárgyalásokon is szóba került Ugrai kölcsönadása, majd a Békéscsaba szintén bejelentkezett a támadóért – Zoran Szpisljak vezetőedző még szerdán is úgy nyilatkozott az NSO-nak, hogy a hét végéig várják a Fradi válaszát, elengedik-e Ugrait az Előréhez.

Értesüléseink szerint az egyik kérővel már szóbeli egyezség is született, amikor egy sérüléshullám miatt Thomas Doll elbizonytalanodott. Úgy tudjuk, hat-hét játékos sérüléssel bajlódik a mai, hollandiai El-selejtező előtt (még Ugrainak is volt egy kisebb sérülése, de ő vállalni tudja a játékot) – arra a német szakember is utalt a meccset megelőző sajtótájékoztatón, hogy vannak problémáik, többekre nem számíthat.

Várható kezdőcsapat
Várható kezdőcsapat

A zöld-fehér klub nem ad pontosabb tájékoztatást arról, kik a sérültek, így többnyire csak találgatni lehet. Az biztos, hogy Batik Bence kihagyja a találkozót, ahogy Hajnal Tamásra és Stanislav Sestákra sem számíthat Doll.

A DVSC elleni felkészülési mérkőzésen mellettük hiányzott Emir Dilaver, Somália, valamint az újak közül Leandrót, Haraszti Zsoltot és Sestákot sem vitte el Debrecenbe a német szakember, míg Cristian Ramírezt le kellett cserélni. A múlt heti összecsapáson annyira nem állt jól a létszámmal a csapat, hogy a június 30-án távozó Vladan Csukicsot is kénytelenek voltak bevetni.

A sérültek állapotától függően könnyen lehet, hogy Thomas Doll végül úgy határoz, Ugrait a nyáron már nem is engedi el, mert a Fradinak is szüksége van rá. A támadó alighanem egy jó hollandiai teljesítménnyel is elősegíthetné ezt a döntést – már ha lehetőséget kap a vezetőedzőtől, mivel a Roland Lamah, Varga Roland kettős minden bizonnyal játszhat, így valószínűleg ők kezdenek a széleken.

A FERENCVÁROS EL-KERETE
Kapusok:
Kunsági Roland, Jova Levente, Dibusz Dénes
Védők: Leandro, Michal Nalepa, David Mateos, Emir Dilaver, Cristian Ramírez, Valencsik Dávid
Középpályások: Nagy Dominik, Hajnal Tamás, Gyömbér Gábor, Gera Zoltán, Busai Attila, Csilus Ádám, Haris Attila, Nagy Ádám
Támadók: Haraszti Zsolt, Böde Dániel, Roland Lamah, Popov Patrik*, Ugrai Roland, Somália, Varga Roland
*B-listás

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

18.30 DEBRECENI VSC–Szutjeszka Niksics (montenegrói) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
20.00 Go Ahead Eagles (holland)–FERENCVÁROS (Tv: Duna) – élőben az NSO-n!
20.30 MTK BUDAPEST
–Vojvodina (szerb) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár, ?) Simita Gergő (Soroksár, ?)

Az utánpótlásból felkerültek: Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek: Kitl Miklós (KTE), Leandro Martínez (olasz-argentin, Haladás), Piotr Trochowski (német, szabadon igazolható, legutóbb Sevilla – Spanyolország)

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Tarczy Pál (szabadon igazolható), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár),

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Dibusz Dénes (érdeklődik iránta: Hertha – Németország), Ugrai Roland (érdeklődik iránta: Békéscsaba, Paks)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik