Békéscsaba: vb után Előre - az U-válogatott is aláír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 15:05
null
Az U-válogatott Oláh László (11) Békéscsabán folytatja (Fotó: csabatv.hu)
A Békéscsaba labdarúgócsapata ma délután 17 órától a Honvéddal játszik felkészülési mérkőzést Kispesten. A találkozóra már azzal a kerettel készül az NB I újonca, amellyel a bajnokságnak is szeretne nekivágni. Zoran Szpisljak vezetőedző a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, újabb kiszemeltekkel jutottak egyezségre.

 

A Honvéd ellen a Békéscsaba új szerzeményei közül pályára léphet a szlovák kapus, Lubos Ilizi, a brazil védő, Fábio és a szerb csatár, Bratiszlav Punosevac is, aki éppen Kispestről igazolt az újonchoz. A KTE-től megszerzett védő, Laczkó Zsolt ugyan a csapattal tart Kispestre, de neki fizikailag van egy kis lemaradása a többiekhez képest, mert később kezdte a felkészülést, ezért ma még külön edzett, így nem is lép egyelőre pályára.

Ugyancsak nem lép pályára, de a csapattal tart a Vasastól érkezett, az U20-as vb-n is járt középpályás, a korábban Békéscsabán is nevelkedő Oláh László, akinek a szerződtetéséről már megegyezés született.

„Oláhnak június harmincadikán lejárt a szerződése a Vasasnál és szóban már megegyeztünk, hogy nálunk folytatja, már csak a szerződést kell aláírnunk. Ugyancsak nálunk folytatja a pályafutását a bolgár középpályás, Georgi Korudzsiev, az ő esetében is csak a papírmunka van hátra. A montenegrói belső védőnek, Szlavko Damjanovicsnak pedig jeleztük, hogy szerződtetnénk, vele még tárgyalunk. Utóbbi két futballista várhatóan pályára lép Kispesten” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a Békéscsaba vezetőedzője, Zoran Szpisljak.

„Nagyjából a mai utazó keretünkkel számolunk a bajnokságban is, elsősorban akkor lehet változás, ha menet közben úgy érezzük, hogy valamely poszton még nem vagyunk elég erősek. Az említetteken túl egy játékos ügye van még függőben, ugyanis Ugrai Rolandot továbbra is szeretnénk szerződtetni. Vele kapcsolatban a héten várható a Fradi döntése, hogy igényt tartanak-e rá. Tudjuk, hogy más klub is szerződtetné (az NSO értesülései szerint a Paks – a szerk.), de bízunk benne, hogy előnyt élvezünk a békéscsabai származású támadónál, ha a Fradi hajlandó lesz elengedni, akár végleg, akár kölcsönbe” – tette hozzá Szpisljak.

Ezzel az is eldőlt, hogy a korábban a klubnál készülő, illetve lehetséges kiszemeltként szóba kerülő játékosok egész sora (egyelőre) nem lesz a Békéscsaba játékosa. Így Abdoulaye Diarra, Calin Florin Fildan, Ionut Nastasie, Póti Krisztián és Pölöskey Péter sem.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL

Érkezők: Fábio Nascimento de Oliveira (brazil, PAFC), Lubos Ilizi (szlovák, 1. SC Znojmo – Csehország), Georgi Korudzsiev (bolgár, PFC Haszkovo – Bulgária), Laczkó Zsolt (KTE, szabadon igazolhatóként), Oláh László (Vasas, szabadon igazolható), Bratiszlav Punosevac (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Szlavko Damjanovics (montenegrói, Szpartak Szubotica – Szerbia), Ugrai Roland (Ferencváros)
Távozók: Balogh Miklós (?), Balogh Milán (?), Póser Dániel (Vasas, szabadon igazolhatóként), Tölgyesi Viktor (?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik