MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2019.07.18 23:35 Frissítve: 2019.07.18 23:48

Rögzítsük – Malonyai Péter jegyzete

 

Amikor egy hete valamennyi magyar kupacsapat kitett magáért, s jó esélyt teremtett a továbbjutásra, tamáskodásra mindig hajlamos ismerőseim, miközben sűrűn bólogattak, nem mulasztották el megjegyezni, hogy na ja, de ez még csak selejtező. Nem válaszolhattam mással, mint az örök igazsággal, hogy mindig azt kell legyőzni, aki éppen szemben áll, függetlenül az ellenfél minőségétől.

 
Ferencváros: a nagyobb falat kipipálva, jöhet a máltai csapat
Fehérvár FC: idegenben gólzápor, Felcsúton nulla nulla
A DVSC ikszelt Albániában, jöhet a Torino elleni párharc
Kamber és a kapusteljesítmény döntött, továbbjutott a Honvéd Vilniusban
A nagy szívvel küzdő DAC idegenben csikarta ki a továbbjutást

Most sem mondhatok egyebet, így aztán elismerés valamennyi magyar kupacsapatnak, határon innen és túl, ideértve tehát a DAC-ot is, örömmel konstatálva, hogy a dunaszerdahelyiek nem beszéltek a levegőbe, amikor azt mondták, a hazai döntetlen után is jó esélyük van a továbbjutásra. Hosszabbítás után váltották valóra ígéretüket, ami mindig figyelemre méltó tett. Akárcsak a Fradié, hiszen ha egy együttes kétszer legyőzi az európai csoportkörökben otthonos Ludogorecet, arra méltán figyel fel a világ.

Az pedig, a múltból kiindulva, legyen a mi örömünk, hogy a Bp. Honvéd, a Debrecen és a Fehérvár is valóra váltotta egyértelmű esélyét. A produkciót most inkább hagyjuk, gondolhatok én akármit arról, hogy a futball alapvetően játék, a játékhoz pedig a látvány is hozzátartozik, a lényeg mindig az eredmény (hallom, olvasom). A statisztikákban az áll majd, hogy 2019 nyarán valamennyi együttesünk túlélte az első kört, a részletekkel birkózzanak meg a csapatok háza táján.

Mondjuk a Fradinál a védekezésen támadó résekkel, a Honvédnál a frissesség hiányával, a Debrecennél az első félidő hátsó bizonytalanságaival, a Fehérvárnál pedig a kényelmességgel.

Egyébként éppen a fehérváriak meccse bizonyította, hogy azért a selejtező szintjén is tudnak futballozni a csapatok. A Zeta mit sem törődve az esélyekkel és főként az első meccs kilátástalan eredményével, játszott egy jót Felcsúton, a montenegrói futballisták tették-vették a labdát, más kérdés, hogy megtehették – szó sem volt kibírhatatlan nyomásról. A gól nélküli döntetlenre büszkék lehetnek, ahogy a fehérváriak is – podgoricai produkciójukra.

De ne legyünk telhetetlenek. Rögzítsük az ötből ötöt, hiszen az öröm mindig élesben megy.
Nem ismer selejtezőt.

2020.05.11 21:36:11

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

Hat Gera-gól az El-idényben – azóta nem lépett pályára magyar futballista európai kupadöntőben.

2020.05.11 19:48:28

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Alázatosan nem a saját góljait emeli ki a kerek évforduló apropóján.

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.