Ferencváros: a nagyobb falat kipipálva, jöhet a máltai csapat

Bacskai János (percről percre), Borbola Bence (összefoglaló)Bacskai János (percről percre), Borbola Bence (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 19:20
A Ferencváros idegenben is legyőzte a bolgár Ludogorecet a Bajnokok Ligája selejtezőnek első körében, így a magyar bajnok folytathatja szereplését az európai sorozatban. A következő ellenfél a máltai Valletta lesz.
Remekül kezdett a Fradi, a második félidőben is jókor talált be (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Remekül kezdett a Fradi, a második félidőben is jókor talált be (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!


BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros (magyar) 2–3
Razgrad,
Ludogorec Arena, 8000 néző. Vezette: Rumsas (litván)
Ludogorec: Renan – Ikoko (Cicinho, 64.), Terziev, Moti, Nedjalkov – Góralski, Djakov – Jorginho, Marcelinho (Biton, 64.), Tchibota – Swierczok (Keserü, a szünetben). Vezetőedző: Sztojcso Sztoev
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 61.) – Priskin (Lanzafame, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Terziev (24.), Heister (69. – öngól), ill. Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)
Kiállítva:
Moti (82.)
Továbbjutott: a Ferencváros, két győzelemmel, 5–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A belvárost egyre több ferencvárosi drukker lepte el.

A bolgár kisváros, Razgrad központja egyébként sem nagy, a néhány száz Magyarországról érkező zöld-fehér szurkoló egy csapásra megtöltötte a kiülős helyeket. Az olcsó sör, s a balkáni hangulat mosolygóssá tett mindenkit, a helyiek eközben közönyösen figyelték a történéseket. Na igen, Razgradban az elmúlt években hozzászoktak az ide látogató drukkerhadakhoz, járt itt többek között az AC Milan, a Paris Saint-Germain, vagy éppen az Arsenal szurkolótábora is. A szerda esti Bajnokok Ligája-visszavágón messze nem volt telt ház, amit a bolgárok azzal magyaráztak, hogy a helyi ultrák némileg „jóllaktak” az elmúlt időszakban, és egyébként is nyár közepe van, sokan a tengerparton múlatják az időt.

Szerhij Rebrovnak és csapatának egészen más terve volt az előttünk álló hónapokra, a Ludogorec kiejtésével szerettek volna továbbjutni, hogy a BL következő körében a máltai Valletta FC-vel találják magukat szemben.

Dibusz Dénes nem véletlenül ünnepelt (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
Dibusz Dénes nem véletlenül ünnepelt (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)



A zöld-fehérek szakmai stábjának keze némileg meg volt kötve, hiszen Davide Lanzafame lába nem jött annyira rendbe, hogy a kezdőbe jelölhesse őt Szerhij Rebrov, így a Ferencváros ugyanazzal a kezdőcsapattal vágott neki az összecsapásnak, mint egy hete. A Ludogorec szakmai stábja azonban változtatott, bekerült a kezdőcsapatba a brazil Marcelinho, az más kérdés, hogy a hétvégi bajnokin duplázó román válogatott Claudiu Keserü a cserepadon kezdett.

A 21. percben aztán akár azt is hihettük volna, hogy eldőlt a továbbjutás!

A Ferencváros rövid idő leforgása alatt két gólt lőtt a Ludogorec Arenában, és míg a kispadnál mindenki ölelkezett, egymás nyakába ugrált, addig Szerhij Rebrov hűvös eleganciával vette tudomásul az előnyt. És milyen jól tette!

A bolgár bajnoknak ekkor négy gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz, ám a középkezdés utáni mozdulataikból azonnal látszott, a vendéglátók aligha adják fel és veszik tudomásul, hogy idén idő előtt búcsúznak a legrangosabb európai kupából…

A hazaiak olyan tíz percet produkáltak, amelyet sok ide látogató európai csapat nem húzott volna ki, ennyi idő alatt fejeltek egy gólt, rúgtak egy kapufát, oldalhálót, s kihagytak egy tizenegyest. A büntetőnél a lengyel Jacub Swierczok „panenkázva”, azaz a labdát lazán meglőve, a kapus felett átpörgetve próbált túljárni Dibusz Dénes eszén, aki a földről felállva tornázta ki a léc alá hulló labdát. Néhány bolgár újságíró dühkitörése emlékezetes volt, egyikőjük eltört egy széket, majd felállt a helyéről, és – hazament…

Végig keményen futballozott a Ludogorec (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
Végig keményen futballozott a Ludogorec (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)


Talán jobban is tette, hogy nem maradt. A magyar bajnok a fordulás után három perccel – a múlt héten betaláló Nguen Tokmac révén – újabb gólt lőtt, és ekkor már Szerhij Rebrov is örült a kispadnál. Nem csak azért, mert a Ludogorecnek négyet kellett volna vágnia, a Ferencváros játéka is bizakodásra adott okot. Az FTC Razgradban hatékony futballal rukkolt elő, hibák ugyan akadtak a játékban, ám szép labdakihozatalok, mesteri indítások, veszélyes befejezések is – a találkozónak ebben a periódusában jó volt nézni a Fradi játékát. A három idegenbeli gólról pedig csak annyit, a helyi arénában legutóbb kilenc hónappal ezelőtt kapott három gólt a Ludogorec, akkor az Európa-liga csoportkörében a Bayern Leverkusen (2–3) talált ennyiszer a kapuba.

A hazaiak a hajrára sem adták fel teljesen a küzdelmet, szépítettek is, és több izgalmas pillanat is akad a kapu előtt, ám Dibusz Dénesen ekkor már nem lehetett kifogni. A Ferencváros két győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája második fordulójába, a mostani pedig mestermunka volt!

Egy hét múlva a máltai Valletta FC érkezik a Groupama Arénába.

A mérkőzés összefoglalója

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik