„Katasztrófa Magyarországon" - portugál lapszemle

Vágólapra másolva!
2012.10.05. 09:18
null
A Record címlapján „mondatta le” Sá Pintót
Címkék
A lapok kivétel nélkül a vezetőedző, Sá Pinto jövőjével foglalkoznak, egyetértenek abban, hogy a Videoton elleni kudarc után nincs jövője a szakembernek a lisszaboni klub élén. Érdekesség, hogy magát a mérkőzést alig említik a lapok internetes kiadásai, néhány mondatban elintézik a történteket, sokkal inkább a kudarc várható következményei szerepelnek a címlapokon.

„Nincs mozgástere – írja az edzőről a Record című lap internetes kiadása. – Sá Pintónak nincs jövője, néhány órán belül el kell hagynia a klubot.” A mérkőzésről szóló tudósítás azt emeli ki, hogy a magyar hatékonyság kifogott a Sportingon.

A Record nyomtatott kiadása egy szóvicc formájában köszön el Sá Pintótól: a „Sai Pinto”, vagyis magyarul a „Kifelé, Pinto” címet adták a lap mai címlapjának. A felcímben pedig azt írják: „Az edző nem mond le, de ma meg kell kapnia a felmondólevelét”.

A SIC Notícias portugál lap szerint már csak az a kérdés, hogy a Porto ellen még maradhat-e Sá Pinto a kispadon. A felelősséget magára vállaló vezetőedző információik szerint pénteken találkozik a klub vezetőivel, és egyeztet a távozás részleteiről.

„Sporting-összeomlás a Videoton ellen” – írta főcímében az A Bola honlapja. „A Sporting súlyos vereséget szenvedett a Paulo Sousa, Filipe Oliveira és Paulo Vinícius által fémjelzett csapattól”– teszi hozzá a lap, amely szerint már csak adminisztrációs kérdés, hogy meddig marad a helyén Sá Pinto.

Az A Bola is az edző távozását követeli
Az A Bola is az edző távozását követeli

A lap nyomtatott változata a „Nem ad többet” címmel jelent meg, arra utalva, hogy a vezetőedzőnek távoznia kell, míg az egyik alcímben azt írták: „Katasztrófa Magyarországon, amelynek azt kell eredményeznie, hogy az edző már nem megy a csapattal vasárnap a Dragaóba”. Az újság mai száma a felcímben is keményen fogalmaz, azt írja, „A Sporting az utolsó pillanatig szenvedett Sá Pintóval”. A lap azt is megemlíti, hogy a klubnál ma tárgyalnak az edző jövőjéről.

A tekintélyes O Jogo napilap címlapján szintén a Sporting veresége szerepel, és az újság a klub gyengélkedésére utalva a „Már csak ez hiányzott”címmel jelent meg. A felcímben pedig azt írják: „A megalázó vereség Magyarországon a Sá Pinto-korszak végét jelentheti az Alvaladéban”.

A Mais Futebol internetes oldal péntek reggeli vezető anyagában Sá Pinto nyilatkozatát idézik a „Győztesek nem mondanak le” címmel. A tegnapi összecsapásról szóló cikk címe sokatmondó: „Katasztrófaállapotot hirdettek”.

A Diário Digital portugál internetes oldal ma reggeli vezető anyaga is a Sporting edzőjéről szól, akinek biztosra veszik a távozását, valamint arról is beszámolnak, hogy a klub háborgó szurkolói várták odahaza a csapatot. Az internetes újság „Sá Pinto rémálmaként” számolt be a meccsről.

Természetesen nemcsak a portugál sajtó számolt be a Videoton győzelméről a Sporting ellen: az európai szövetség honlapja, az uefa.com „Paulo Sousa Videotonja elkábította a Sportingot”címmel tudósít a fehérvári mérkőzésről, amelyben kiemeli, hogy a magyar csapat portugál szakembere nagy skalpot gyűjtött be az ellen a csapat ellen, amelyben korábban játszott. A tudósító szerint a Videotonnal szemben a Genk elleni vereség után nem voltak nagy várakozások, ám a fehérváriak rácáfoltak a meccs előtti jóslatokra, és ugyan a végén már csak három emberrel védekező Sportingnak is voltak helyzetei, ám „ez az éjszaka Paulo Sousáé volt”.

 

EMLÉKEZTETŐ
EURÓPA-LIGA, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
VIDEOTON FC–SPORTING CP (portugál) 3–0 (3–0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 10 160 néző. Vezette: Jakobsson (izlandi)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira (Renato Neto, 89.) – Tóth B., Mitrovics – Walter Lee (Gyurcsó, 68.), Sándor Gy., Filipe Oliveira – Nikolics N. (Torghelle, 78.). Vezetőedző: Paulo Sousa
SPORTING: Rui Patrício – Rinaudo (Van Wolfswinkel, 30.), Rojo, Boulahrouz (Adrien Silva, 71.), Pranjic – Izmaijlov, Fernandes, André Martins, Jeffrén Suárez – Labjad (Schaars, a szünetben), Viola. Vezetőedző: Ricardo Sá Pinto
Gólszerző: Vinícius (15.), Filipe Oliveira (21.), Nikolics N. (35.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik