Nikolics Nemanja: Nem akarunk itt megállni

Vágólapra másolva!
2012.10.04. 23:47
null
A Videoton szurkolói rég nem látott nemzetközi sikert ünnepelhettek (Fotó: Szabó Miklós)
A Videoton a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában 3–0-ra legyőzte hazai pályán a Sportingot. Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint csapata az első félidőben tökéletesen betartotta taktikai utasításait.

„Nagyon szervezett volt a csapatom, az első negyvenöt percben a stratégiánk remekül működött, odafigyelt az együttes. Védekezésből jól váltottunk át támadásba, és ezekből a helyzetekből háromszor is betaláltunk. Mindezt egy olyan csapat ellen tettük, amely egy éve szinte ugyanezzel a kerettel az Európa-liga elődöntőjéig menetelt” – mondta a lefújás után a mérkőzést közvetítő Story4 csatornának Paulo Sousa.

KATTINTSON A KÉPRE!
 (FOTÓK: NÉMETH FERENC ÉS SZABÓ MIKLÓS)
KATTINTSON A KÉPRE! (FOTÓK: NÉMETH FERENC ÉS SZABÓ MIKLÓS)

„Nem hasonlíthatjuk össze a mai mérkőzést a Genk ellenivel, hiszen hazai pályán játszottunk, más csapat, más stílus ellen. A genki találkozóval ellentétben ezúttal jól jöttünk ki a mérkőzés fontos pillanataiból, ezekben a percekben már-már a tökéleteshez közelített, amit a fiúk mutattak, ezért jár a gratuláció nekik” – nyilatkozta a portugál szakember.

„Az első félidőben remekül játszottunk, és jól használtuk ki a lehetőségeinket. A szünet után próbáltuk lassítani a játékot, ami néha sikerült, néha nem, de a lényeg, hogy sikerült megszereznünk a három pontot. Három nulla után egyébként is butaság lett volna letámadni, taktikusan próbáltunk játszani, sokat futottunk be az üres területekre, és igyekeztünk újabb találatokat szerezni, de a legfontosabb az volt, hogy ne kapjunk gólt” – értékelt a találkozó harmadik gólját szerző Nikolics Nemanja, aki hozzátette: nagyon örült a góljának, de az ilyesfajta ünneplésekről le kell szoknia (sárga lapot kapott túlzott gólörömért).

STOPIRA: SÍPCSONTTÖRÉS
A Nemzeti Sport információi szerint Stopira sípcsonttörést szenvedett a mérkőzésén. A zöld-foki-szigeteki játékost a találkozó hajrájában hordágyon vitték le, majd mentőautóval elszállították.

„Hét meccsből egyszer kaptunk ki, ami nagy eredmény, de nem akarunk itt megállni. A második helyen állunk, és ugyan sok van még hátra, de jó volna ezt megtartani. Legközelebb az FC Basel érkezik hozzánk, de legelőször is következik a Fradi elleni bajnoki, most arra kell koncentrálnunk” – tekintett előre a támadó.

„A legrosszabb álmomban sem gondoltam volna ezt – idézi a Sportingot irányító Sá Pinto meccs utáni szavait az A Bola című portugál lap, amely tudósításának címében a Sporting magyarországi összeomlásaként számol be a találkozóról. – Motiváltak voltunk, és tényleg azért jöttünk ide, hogy nyerjünk, de nem sok mindent lehet mondani egy három nullás vereség után. Megdöbbentő módon kaptunk három gólt, és ezután már nagyon nehéz volt visszahozni a mérkőzést.”

SÁ PINTO: BÚCSÚ?
A SIC Notícias portugál lap információi szerint távozik a Sportingtól Ricardo Sá Pinto. A felelősséget magára vállaló vezetőedző állítólag pénteken találkozik a klub vezetőivel, és egyeztet a távozás részleteiről, az még viszont kérdéses, hogy a vasárnapi, Porto elleni rangadón leülhet-e a kispadra.

A portugál sajtó a „Sporting összeomlásaként” tálalta a Székesfehérváron elszenvedett vereséget, és jelzésértékű lehet, hogy Luís Godinho Lopes elnök még az este folyamán elnézést kért a hivatalos honlapon a klubtagoktól és a szurkolóktól a csalódást keltő eredmény után.

„Nem gondoltunk volna, hogy ez megtörténhet, és mégis. Az ellenfél csak várt a hibára az első tizenöt percben, aztán szerzett három gólt. Nagyon sok időnk volt még, hogy javítsunk, de az eredmény elbizonytalanította a csapatot. Mély szomorúságot érzek. Szörnyű ez az eredmény, és vállalom a felelősséget. A Sporting nem veszíthet ilyen módon” – mondta a portugál edző.

„Borzalmas ez az eredmény. Kezdeményezően nyitottuk a találkozót, aztán az ellenfél kontrázott, gólokat szerzett, és padlóra küldött minket. Szomorúak vagyunk, de tovább kell lépnünk, a csapatban van erő, még akkor is, ha az eredmény ma ezt nem mutatta meg – mondta az A Bola című portugál lapnak André Martins, aki szerint Sá Pinto továbbra is alkalmas a csapat irányítására. – Továbbra is bízunk benne. Nem Sá Pinto hibája az eredmény, mi voltunk a pályán, és mi játszottunk.”

Hasonló véleményen volt Fito Rinaudo is, akit fél óra elteltével csapatkapitány létére lecserélt edzője. „Rossz esténk volt. Nincs sok magyarázat a történtekre. Mindannyiunknak megvan a felelőssége a vereségben, és nem az edző a hibás. Nem zuhanhatunk magunkba, mert vasárnap olyan mérkőzés vár ránk, amelyet meg kell nyerni” – utalt a Porto elleni hétvégi rangadóra az argentin játékos.

„EZT AZ ESTÉT NEM FOGJUK EGYHAMAR ELFELEJTENI!”

EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
VIDEOTON–SPORTING (portugál) 3–0 (3–0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 10 160 néző. Vezette: Jakobsson (izlandi)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira (Renato Neto, 89.) – Tóth B., Mitrovics – Walter Lee (Gyurcsó, 68.), Sándor Gy., Filipe Oliveira – Nikolics N. (Torghelle, 78.). Vezetőedző: Paulo Sousa
SPORTING: Rui Patrício – Rinaudo (Van Wolfswinkel, 30.), Rojo, Boulahrouz (Adrien Silva, 71.), Pranjic – Izmaijlov, Fernandes, André Martins, Jeffrén Suárez – Labjad (Schaars, a szünetben), Viola. Vezetőedző: Ricardo Sá Pinto
Gólszerző: Vinícius (15.), Filipe Oliveira (21.), Nikolics N. (35.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Genk 2 1 1 5–2 +3 4
2. VIDEOTON 2 1 1 3–3 0 3
3. Basel 2 2 2–2 0 2
4. Sporting CP 2 1 1 0–3 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik