Öttusa: finisbe értek a debreceni Európa-bajnokság előkészületei

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.13. 14:29
A hajrához érkeztek az előkészületek a Debreceni Sportcentrum területén, ahol csütörtökön megkezdődik az öttusázók Európa-bajnoksága, az idei egyik legjelentősebb hazai sportesemény.

A helyi szervezők keddi tájékoztatása szerint a mobil lelátók már a helyükön vannak, megérkeztek a lovak is, és épül az öttusafalu, amelyben a nézők amatőr öttusázóként kipróbálhatják az egyes számokat a lézeres lövészettől a vívásig.

Az Oláh Gábor utcai sportcentrumban – a sportuszodában sorra kerülő úszás kivételével – mindent egy helyen láthatnak a szurkolók: a vívást a sportcsarnokban rendezik meg, a lovaglást és a lövészetekkel megszakított futást – vagyis a kombinált számot – pedig az atlétikai stadionban, azaz az érdeklődőknek nem kell majd vándorolniuk, hogy láthassák a versenyek egyes szakaszait. A belépés ingyenes.

Az Eb csütörtökön a nők selejtezőjével kezdődik, pénteken pedig a férfiak döntik el, melyik 36 öttusázó vehet részt a hétvégi fináléban. A nők döntőjét szombaton, a férfiakét vasárnap rendezik meg. A váltók küzdelmei hétfőn és kedden lesznek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik