Öttusa: eddigi legjobbjával a 11. helyen zárt Bauer Blanka Ankarában

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 15:02
Bauer Blanka karrierje legjobb vk-eredményét érte el Ankarában (Fotó: Martinek János)
Karrierje eddigi legjobb világkupa-eredményét elérve 11. helyen ért célba Bauer Blanka a törökországi Ankarában, a szombat délelőtti női döntőben.

A szabályok szerint a fináléba jutó versenyzők az elődöntős körvívás során elért eredményeiket viszik magukkal tovább – a törökországi Ankarában rendezett világkupaversenyen egyedüli magyarként a legjobb 18-ba jutó Bauer Blanka esetében ez 13 győzelmet és 22 vereséget jelentett, mely a szombat délelőtti döntő kezdete előtt a 17. helyet jelentette. A hibátlan lovaglást nagy mosoly követte, és bár a bónusz vívásnál – az elődöntőhöz hasonlóan – pont nélkül maradt, a 200 méteres úszásnál elért 2:17.87-es idő a hatodik legjobbnak számított összesítésben. Mindezzel fellépett három helyet a 14.-re, ám egy percen kívüli hátrányból kezdhette meg a kombinált számot – azonban ismételten stabilan teljesítette a laser runt, kevés időt töltött a lőállásban, és hármat előzve a 11. pozícióban ért célba.

Az UTE-t erősítő 18 éves Bauer Blankának ez volt a hatodik világkupaversenye, beleértve a tavaly júniusi ankarai világkupa-döntőt, és negyedik alkalommal jutott be a fináléba. Eddigi legjobbja egy 15. hely volt Budapesten 2023 áprilisában, ezt sikerült felülmúlnia.

„Kiválóan oldotta meg Blanka a lovaglópályát, talán először lovagolt ilyen jól felnőttversenyei során – számolt be lapunknak Martinek János szövetségi kapitány. – Úszásban is erősen teljesített, a kombinált számban pedig hozta a formáját. A nap elején nem vártunk ennyit a versenyétől, azt gondolom, a legjobbat hozta ki ebből a helyzetből, elérve eddigi legerősebb eredményét világkupa-viadalokon.”

A győzelmet a brit Kerenza Bryson szerezte meg, aki 16 másodperc előnyből indulhatott a záró számban, és bár első lövészetét erősen bizonytalanul, sok hibával teljesítette, a folytatásban sokkal magabiztosabban lőtt, és végül még növelt is a különbségen, 26 másodperc előnnyel nyerte meg karrierje második aranyát világkupa-megméretéseken – az elsőt tavaly májusban, Szófiában szerezte. Bryson 2023. augusztusában, Bathban megszerezte első világbajnoki érmét a harmadik hellyel, ezzel együtt már sorozatban negyedik versenyén végzett a legjobb három között. Mögötte a dél-koreai Szong Szung Min végzett, második ezüstérmét szerezve világkupákon, ezelőtt ő is 2023-ban, Szófiában állhatott a dobogó második fokára. A harmadikként beérő egyiptomi Malak Ismailnak ez volt az első világkupa-viadalon gyűjtött érme.

ÖTTUSA, VILÁGKUPAVERSENY, ANKARA
NŐK, DÖNTŐ
1. Kerenza Bryson (brit) 1427 pont
2. Szong Szung Min (dél-koreai) 1401
3. Malak Ismail (egyiptomi) 1396
…11. Bauer Blanka 1368

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik