MOB: Nyilván oka van a személycseréknek – Borkai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.25. 17:54
null
Borkai Zsolt nem akarja kiteregetni a MOB belső ügyeit (Fotó: NS-archív)
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke közleményt adott ki az elmúlt időszak MOB-ot érintő személyi kérdéseiről. Ezt most tartalmi változtatás nélkül közöljük.


„A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként mindenekelőtt a legfontosabbnak azt tartom, hogy korrektül, konstruktívan zajlanak az egyeztetések az Államtitkársággal az átadás-átvételre vonatkozóan, köszönöm mindazoknak, akik részesei ezeknek a folyamatoknak. Felelős vezetőként a legfontosabb feladatunknak a kollégáink jövőjének rendezését tekintem, minden más csak másodlagos kérdés.

A MOB vezetőségében történt személyi változásokkal kapcsolatban sportolóként, a sportszerűség jegyében nem kívánok indokolni, nem kívánok visszamutogatni. Nyilván oka van a személycseréknek, azonban a fair play szellemében továbbra sem óhajtom kiteregetni a MOB belső ügyeit, ez még akkor sem lenne sportolóhoz méltó cselekedet, ha csalódottságomat a témát illetően nem tagadom. Beszédes tény azonban, hogy a MOB elnöksége 10 igen, 1 nem szavazattal egyértelműen egyetértett a személycserével, mellém állt és a jövőben is becsülettel végzi majd a dolgát a magyar sport érdekében. Mostantól előre tekintek, és erre kérek mindenkit! A MOB átalakításon megy keresztül, de továbbra is a magyar olimpiai mozgalmat szolgálja, az olimpiai eszmeiség védelmezője és szorosan együttdolgozik majd a magyar sportért tenni akaró sportvezetőkkel, szövetségekkel, sportolókkal, szervezetekkel és a média munkatársaival. A struktúra, a lecsökkentett létszám új csapatért kiállt, akik értik és hiszik, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság is csapatként kell, hogy működjön, ahol az egyén érdekei és büszkesége nem állhatnak a többség érdeke felett. Közös a cél, amely nem más, mint a magyar sport szolgálata és támogatása!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik