MOB: nem változik a szavazati jogú tagok létszáma – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.04.24. 15:19
null
Az alapszabályban is marad a taglétszám (Fotó: Földi D. Attila)
A magyar Olimpiai Bizottság hétfői rendkívüli közgyűlésén arról döntöttek, hogy megtartják a 200 fős közgyűlési létszámot, azaz az alapszabályban is marad a taglétszám.

 

Az alapszabály módosítása miatt összehívott MOB-közgyűlésén 104 szavazati joggal rendelkező tag jelent meg.

Borkai Zsolt MOB-elnök először arról szavaztatott, változzon-e a 200 fős közgyűlés létszáma. Az elnökség már korábban jelezte, a jelenlegi taglétszám megtartását javasolja, s a közgyűlés megerősítette ezt a javaslatot: ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodással elfogadta, hogy a MOB közgyűlésének taglétszáma az új alapszabályban se változzon.

Több ponton módosították a szervezet alapszabályát. Ennek értelmében már nem csak az ötkarikás sportági szövetségek küldöttei választhatók a MOB vezető tisztségviselőjének.

Borkai Zsolt elnök decemberben az MTI-nek jelentette be, hogy a jövő keddi tisztújításkor újra harcba indul a posztért, a módosítással pedig Szabó Bence, korábbi MOB-főtitkár előtt is megnyílt a lehetőség, hogy elnökjelölt legyen. Az olimpiai bajnok kardvívó az elnökség meghívása alapján MOB-tag – emellett további sportszervezetek, önkormányzatok is delegálhatnak tagot a MOB-ba.

Szintén jelezte kandidálási szándékát Kulcsár Krisztián világbajnok párbajtőröző, a Nemzetközi Vívószövetség versenyigazgatója.

A közgyűlést megelőzően Szabó Bence megerősítette az MTI-nek, hogy pályázik elnöknek, Kulcsár Krisztián pedig azt mondta, már be is nyújtotta pályázatát.

A MOB elnöke megköszönte az új alapszabály megalkotásában végzett munkáját Kósa Lajosnak, a Magyar Korcsolyázók Országos Szövetsége elnökének, valamint Török Ferencnek. Utóbbi korábban sűrűn bírálta a MOB-ot, illetve a bíróságon is megtámadta a közgyűlési határozatait. Borkai tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok öttusázó 32 javaslatából most 18-at elfogadott és beépített az alapszabályt elkészítő munkabizottság.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik