Hegymászás: irány az Everest, oxigénpalack nélkül!

Vágólapra másolva!
2017.03.09. 20:05
null
Suhajda Szilárd (balra) és Klein Dávid hamarosan élesben használhatja a feljutáshoz szükséges eszközöket (Fotó: Földi D. Attila)
Két hét múlva a világ legmagasabb csúcsa, a Mount Everest felé veszi az irányt Klein Dávid és Suhajda Szilárd – a két hegymászó oxigénpalack nélkül, első magyarként szeretné elérni a csúcsot.



Sok szépség és sok fájdalom – Klein Dávidot, hazánk jelenlegi legismertebb és legeredményesebb hegymászóját hosszú és bonyolult kapcsolat fűzi a Mount Everesthez, és abban reménykedik, hogy valamikor május közepén együtt áll majd a 8848 méteres csúcson mászótársával, Suhajda Szilárddal. Többek között ez hangzott el a Jégpalotában megtartott sajtótájékoztatón, amelyen a falmászás rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek az újságírók.

A Magyar Everest Expedíció két hegymászója március 27-én indul útnak, hogy oxigénpalack használata nélkül első magyarként érje el a világ legmagasabb csúcsát. Tavaly a világ egyik leggyilkosabb hegyének, a 8611 méter magas K2-nek vágott neki Klein és Suhajda, ám a tervüket meghiúsította egy lavina. A két sportolót azonban nagyon összekovácsolta az a küldetés, s arra mindenképp jó volt, hogy elkezdjenek terveket kovácsolni.

Most pedig eljött az idő, hogy valóra is váltsák őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik