Budapestre érkeznek a sportfavágó-világbajnokság legjobbjai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.12. 16:47
null
Juhász István
Május 17-én Budapest lesz a helyszíne az egyik legizgalmasabb sportfavágó versenynek, a Champions Trophynak. A világ nyolc legjobb versenyzője küzd meg egymással, akik közt ott van Juhász István is. A Budai Vár Oroszlános Udvarában helyet kapó világdöntő igazi látványosság lesz (x).

A favágás egyet jelent a hagyománnyal, szenvedéllyel és szakértelemmel. Ez különösen igaz a STIHL TIMBERSPORTS® versenysorozatra, amely a sportfavágás legmagasabb szintű versenye. A sorozat kifinomult technikai tudást, emberfeletti erőt és kitartást követel meg a versenyzőktől.

Május 17-én, Budapesten az egyik legizgalmasabb sportfavágóverseny tanúi lehetünk: a világ nyolc legjobb versenyzője küzd meg egymással a Champions Trophy első helyéért. A hosszú hónapokig tartó kemény edzések után a sportolók már kívülről-belülről ismerik borotvaéles fejszéiket és fűrészeiket. A világkupát 1985 óta rendezik, észak-amerikai helyszínek szereplésével. Európában 2005 óta van jelen a bajnokság, és évente egy alkalommal rendezik meg, mindig más helyszínen. http://stihl.hu/timbersports/

 

Több versenyszámban is meg kell mérettetniük magukat a legjobbnak járó díjért. Van, hogy a versenyzők egy 90 köbcentis motorfűrészt használnak, melynek segítségével a vízszintesen rögzített tuskóból a vágásra kijelölt részen egy alsó- és felsővágással két, előre meghatározott vastagságú korongot kell levágniuk.

Egy másik versenyszám a már kidöntött fa fejszés darabolására épül, és az sem árt, ha valaki gyorsan és precízen tud a fejszével fát kivágni. Számtalan kihívás vár tehát a versenyzőkre, akik között ott van egyetlen magyarként Juhász István is, aki hazai színekben indul a megmérettetésen. Juhász István a legeredményesebb magyar versenyző, aki sporttörténelmet írva 7. helyezést ért el a tavalyi világbajnokságon, de idén már a győzelemért aprítja majd a fát. http://stihl.hu/timbersports/

 

Drukkoljunk neki május 17-én a Budai Várban!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik