HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZŰCS MIKLÓS (Alicante) 2018.09.20 19:38 Frissítve: 2018.09.20 20:11

Asztalitenisz: férfi egyesben is befejeztük az Eb-t

Az egyéni Eb délutáni programjában Póta Georgina és Pergel Szandra győzött és bejutott a legjobb 32 közé, Madarász Dóra és Ecseki Nándor viszont kikapott, ami azt jelenti, hogy a vegyes páros után már férfi egyesben sem vagyunk versenyben.

HIRDETÉS

 

A délelőtti programban százszázalékos teljesítményt nyújtó párosaink után délután a férfi és a női egyesé volt a főszerep Alicantéban. A nőknél a francia Oceane Guisnel az alkalmi szaunában (az Eb-n használt második számú teremben továbbra is nagy a hőség) a főtábla első fordulójában a vártnál talán nagyobb csatára késztette a nyolcadiknak rangsorolt Pótát, meglepni viszont szerencsére nem tudta.

„Ebben a melegben nagyon nehéz volt játszani, de ugyanazt mondom, mint a páros után, azaz jó meccset játszottunk és a legfontosabb az, hogy megvan a győzelem” – mondta Póta, miután kvalifikálta magát a legjobb 32 közé, ahol péntek délután a spanyol Maria Xiao lesz az ellenfele. Pótához hasonlóan Pergel Szandra is sikerrel vette az akadályt, a cseh Dana Cechová legyőzése nem okozott különösebb gondot, a péntek délutáni folytatásban ő a német Nina Mittelham ellen áll asztalhoz.

Madarász Dórának viszont nem nagyon ment a horvát Mateja Jegerrel szemben, érezte ezt ő is, idegesen játszott, aminek nem lehetett más a vége, mint vereség.

A főtáblára jutó egyetlen férfijátékosunknak, Ecseki Nándornak nem volt szerencséje, kaphatott volna könnyebb vetélytársat is az első fordulóban, mint az angol Liam Pitchford, de hát már csak ilyen a selejtezőből érkezettek sorsa. Két szettet azért elcsípett tőle, ez sem rossz, de a továbbjutáshoz persze kevés volt. Ezzel az is eldőlt, hogy a vegyes páros után férfi egyesben is elbúcsúztunk, női egyesben és párosban, valamint férfi párosban viszont még két-két egységgel versenyben vagyunk.

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
Férfiak. Egyes
A 32 közé jutásért
Pitchford (angol)–Ecseki Nándor 4:2 (5, 7, 6, –5, –8, 6)

Nők. Egyes
A 32 közé jutásért
Póta Georgina–Guisnel (francia) 4:1 (6, 10, –8, 11, 2)
Jeger (horvát)–Madarász Dóra 4:0 (10, 10, 8, 8)
Pergel Szandra–Cechová (cseh) 4:1 (3, 8, 9, –4, 9)

A MAGYAROK PÉNTEKI PROGRAMJA
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
10.00:
Madarász Dóra, Pergel Szandra (9.)–Ni Xia Lian, Sarah De Nutte (luxemburgi, 3.)
10.45: Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)–Stéphanie Loeuillette, Océane Guisnel (francia, 16.)
FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
11.30: Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.)–Samuel Walker, Tobias Rasmussen (angol, dán) 
11.30: Lakatos Tamás, Szőcs Hunor (magyar, román)–Simon Gauzy, Emmanuel Lebesson (francia, 9.)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
14.50: Pergel Szandra (24.)–Nina Mittelham (német, 16.)
16.30: Póta Georgina (8.)–Maria Xiao (spanyol, 19.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

2018.10.17 13:34:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.15 23:42:43

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A búcsú ne feltétlenül szép legyen, inkább – megnyugtató. Mert a virágcsokrokkal, a vázákkal, a névre szóló mezekkel tele a padlás, a lelátóról érkező vastaps is megszokott, ám az már kevésbé, hogy az egykori klasszis valóban érezze a törődést, a megbecsülést.

2018.10.14 23:26:14

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Számos olyan életutat találhatunk a UFC berkein belül, amelyekből a bálványkereső fiatalok is sokat tanulhatnak, de nem a nézettséget és a bevételeket növelő hangulatfokozással.

2018.10.13 23:47:50

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen érv sem szól amellett, hogy Magyarország éppen tizenkét bajnokát emelje fel egy megkülönböztetett elit kasztba, és azok mind hatvan éven felüliek legyenek. Tizenkettő egyébként is egy tucat, és a nemzet sportolói végképp nem tucatemberek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS