Rögbi ENK: megvan a negyedik bónuszpontos magyar vereség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.04. 17:35
Negyedik mérkőzését is úgy veszítette el a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában, hogy egy bónuszpontot begyűjtött. Ahogyan az előző két hazai mérkőzésünkön – Lettország, majd a múlt héten Ciprus ellen –, úgy az eddig pont nélküli Andorra vendégeként is a hajrában kaptuk meg azt a célt, amely a vesztünket okozta (23–18). Legjobbjaink legközelebb ősszel lépnek pályára: Litvániát fogadjuk, majd utazunk Lettországba.





Teljesen egyenrangú partnerei voltunk a házigazdáknak, de amíg ők a célszerzésben bíztak, mi megelégedtünk a büntetőrúgásokkal, ahogyan azt a korábbi mérkőzéseken tapasztalhattuk. Ez pedig a végeredményt illetően ezúttal is kevésnek bizonyult.

Katona Jonathán és Collet Gergő összesen hat büntetőt értékesített ugyan, de kettőt kihagyott, ami hat beragadt pontot jelentett. Ugye közte öttel kaptunk ki... Ennél is nagyobb bajnak látszik azonban, hogy a magyar támadótájékban nincs meg a kellő erő és ötlet, hogy célveszélyes akciókat vezessen ezen a szinten. Még Andorra ellen sem. Márpedig a csoportellenfelek közül Andorra a leggyengébb, számunkra a legközelebb lévő. Amennyiben be akarjuk biztosítani tagságunkat az európai ötödik vonalban, ahhoz legalább egy riválist meg kell előzni. Akkor lehet esélyünk a pótselejtezőre, ha negyedikek leszünk a végelszámolásnál. Különben visszapottyanunk a hatodosztályba, ahonnan tavaly feljutottunk.

A lettek és a ciprusiak után az andorraiak is a hajrában szerezték a fordítást és győzelmet érő célt. Sőt, az egy héttel ezelőtti, százhalombattai találkozóhoz hasonlóan már bőven a hosszabbítás perceit írtuk. Az eredetileg nyolcvan perces találkozót akkor a cseh bíró a 87. percig vezette. Ezúttal a 84. percben kaptuk meg a házigazdák negyedik célját(!), akik ezzel bónuszponthoz jutottak, és máris megelőztek minket a tabellán. A hajrában érkező fiatalok nem tudtak frissíteni a játékunkon, nem tudták elviselni a mérkőzés súlyát. A félidőben még négy pontos előnyben lévő magyarok beszorultak a saját célterületük elé, és újfent nem bírták el az ellenfél nyomását. A mieink sorozatban harmadszor engedtek ki győzelmet a kezükből, és lett egy nyerhető meccsből vesztes összecsapás. A százhalombattai találkozót követően a magyar vezetés részéről elhangzott – úgy dicséretként, mint egyben kritikaként –, hogy ezen a szinten méltó partnerei tudunk lenni ugyan az ellenfeleknek, de győzni még nem tanultunk meg. Az eltelt egy hét alatt a helyzet nem változott...

EURÓPAI NEMZETEK KUPÁJA
DIVÍZIÓ 2/B-CSOPORT
ANDORRA–MAGYARORSZÁG 23–18
(8–12)
Büntető: Katona 3/4, Collet 3/4

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI A 2014–2016-os 2/B-S SOROZATBAN
2014. október 25. Litvánia–Magyarország 38–29
2014. november 2. Magyarország–Lettország 14–16
2015. március 28. Magyarország–Ciprus 15–17
2015. április 4. Andorra–Magyarország 23–18
Az állás: 1. Litvánia 10 pont/2 meccs (72–44), 2. Lettország 9/2 (55–34), 3. Ciprus 8/3 (67–64), 4. Andorra 5/3 (48–82), 5. Magyarország 4/4 (76–94)
2015. október 24., 15.30 (Esztergom) Magyarország–Litvánia ??–??
nincs időpont Lettország–Magyarország ??–??
nincs időpont Magyarország–Andorra ??–??
nincs időpont Ciprus–Magyarország ??–??

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik