Sportlövészet: Major Veronika fölényesen nyert az Eb-válogatón

Vágólapra másolva!
2024.04.06. 19:35
Major Veronika remekelt (Fotó: Árvai Károly)
Major Veronika kiváló teljesítménnyel, nagy fölénnyel győzött pisztolyban szombaton az első Európa-bajnoki válogatón, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

 

A hazai szövetség beszámolója szerint a BEFAG-Keszthelyi ELK lövője 585 körrel lett első a 25 méteres számban. A második helyen az olimpiai kvótás Fábián Sára Ráhel (Csepel TC) végzett 578-cal, míg a harmadik és negyedik helyen záró két sportlövő között a több belső tízes döntött Polyókáné Sike Renáta (BHSE) javára, aki 576 kört és 15 belső tízest ért el. A negyedik Jákó Miriam (Cél-Tudat SE) 576 kört és 13 belső tízest lőtt.

A férfiaknál a puska három testhelyzetű versenyszámban az alapversenyt kiváló, 591 körös teljesítménnyel a párizsi kvótás Péni István (UTE) nyerte meg, majd a döntőben második lett 459.3 körrel. A Bakonyi Irén emlékversenyen egy másik UTE-s, Hammerl Soma nyakába akasztották az aranyérmet, mert bár az alapversenyből 583 körrel negyedikként került a fináléba, ott 461.1-ig jutott. A bronzérmet a nyári játékokra szintén kvótával rendelkező Pekler Zalán (Erődök Városa SE) szerezte meg 448.3 körrel.

A nőknél ugyanebben az 50 méteres számban Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) nyert 456.2 körrel az után, hogy az alapversenyben 583-at teljesített, és a második helyen zárt. A Bakonyi Irén emlékverseny második helyezettje Nagybányai-Nagy Anna (BHSE) lett 455,5 körrel, míg a harmadik Dénes Eszter (UTE) 445.3 körrel. Utóbbi sportlövő volt az alapverseny legjobbja 585 körös teljesítménnyel.

Férfi gyorstüzelő pisztolyban a még juniorkorú Rédecsi Máté (BHSE) nagyszerűen lőtt az alapversenyben, 577 körös eredménye korosztályos országos csúcs, majd a hatos fináléban 26 találattal felnőtt döntős országos rekordot ért el. A második Laczik Dávid (Rába Eto) eredménye 18, míg a harmadik Bartók Csabáé (Tisza Volán SC) 13 találat.

Az első Eb-válogató vasárnap folytatódik a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A május második felében sorra kerülő horvátországi – 25 és 50 méteres – kontinensviadalon versenyszámonként két ötkarikás kvóta talál gazdára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik