Vívás: négy női tőrözőnk folytathatja a washingtoni GP-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 21:02
Pásztor Flóra (Fotó: Imago Images)
Öt magyar indult, és négy továbbra is harcban van a női tőrözők washingtoni Grand Prix-viadalán.

Leginkább Pásztor Flórára figyeltünk, s nem véletlenül, hiszen ő az, aki esélyes a párizsi egyéni kvótára, márpedig a kvalifikációs időszak a washingtoni Grand Prix-versennyel lezárul a tőrözők között.

Pénteken a női selejtezőben Pásztor egy vereséget összeszedett a csoportkörben, ám szerencsére azt az egyetlen tizenötös asszót, amely várt rá a 64 közé jutásért, magabiztosan nyerte, így a vasárnapi főtáblán „elutazhat Párizsba”.

Pásztor mellett további négy magyar lépett pástra pénteken Washingtonban, s egyedül Pöltz Anna búcsúzott, a kinek egy-, kinek kétkörös akadályt sikerrel vette Kondricz Kata, Mohamed Aida és Lupkovics Dóra is, így a főtáblán négy magyar női tőrözőnk köthet be.

Szombaton a férfiak selejtezőjével folytatódik a GP-viadal Washingtonban, és az már biztos, hogy lesz a főtáblán magyar, hiszen Dósa Dániel tizenkettedik a világranglistán, így kiemeltként nem kell pengét fognia szombaton – Dósa szintén esélyes a kvótára, párizsi indulását vasárnap teheti biztossá.

GRAND PRIX-VERSENY, WASHINGTON
Tőr. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség, Kondricz Kata 5/1, Mohamed Aida 4/2, Lupkovics Dóra 3/3, Pöltz Anna 2/4. A 96 közé jutásért: Lupkovics–Jeglinska (lengyel) 15:14, Hong Sze Na (dél-koreai)–Pöltz 15:10. A 64 közé jutásért: Pásztor–Nagasze (japán) 15:7, Kondricz–Gaydos (spanyol) 15:4, Mohamed–Jelinska (lengyel) 9:8, Lupkovics–Kim Ho Jeon (dél-koreai) 15:7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik