Futballsztárok a padel bűvöletében

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2020.07.05. 15:15
Zlatan Ibrahimovic már három padelpályát építtetett Svédországban, de Iker Casillas is megszállottja a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportágnak.

A február 18-án az FC Portótól visszavonuló Iker Casillas úgy döntött, mégsem indul a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöki posztjáért, így most minden eddiginél több szabadideje van.

Bár nem tudjuk, pontosan mivel tölti a napjait, az biztos, hogy sokat padelezik. A minap az Instagramjára is feltöltött egy képet, amelyen a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző, világszerte egyre népszerűbb sportágat űzi.

A spanyoloknál egyébként is jóval népszerűbb ez a sport, mint, mondjuk, Magyarországon, és a Real Madrid korábbi világbajnok kapusa már aktív játékosként is előszeretettel ragadott ütőt.

Sőt olyannyira rajong a padelért, hogy még a Real Madrid futballistájaként negyvenezer euróval támogatta, hogy családja lakóhelyén, Navalacruzban felépülhessen a róla elnevezett Pista de Pádel Iker Casillas Fernández.

Mellesleg nem ő az egyetlen népszerű futballista, aki nemcsak a szabadidejéből, de a pénzéből is áldoz erre a sportra. Az AC Milantól a hírek szerint hamarosan távozó Zlatan Ibrahimovic is megszállottan imádja a padelt: rendszeresen játszik, Svédországban már három saját klubja van, és állítólag hamarosan a negyediket is megalapítja.

Az első létesítményét 2018-ban nyitotta meg Malmőben, az eseményre mások mellett Paul Pogbát, és a sportág két sztárját, Fernando Belasteguínt és Matías Díazt is meghívta. Íme az erről készült videó:

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik