Asztalitenisz: Az olimpia miatt is rosszul érintett a kiesés – Pink Márk

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 12:49
null
A kispadon ülők arca, testbeszéde mindent elárul (jobbról): Pink Márk szövetségi kapitány, Nagyváradi Mercédesz és Póta Georgina (Fotó: WTT)
Női válogatottunk nem jutott be a legjobb 16 közé a puszani csapat-világbajnokságon, emiatt minden bizonnyal az olimpiai kvótáról is le kell mondania. A braziloktól elszenvedett 3:1-es vereség után búcsúzó együttesünk szövetségi kapitányát, Pink Márkot kérdeztük.

– Női válogatottunk kikapott a braziloktól, így nem jutott be a világbajnokság nyolcaddöntőjébe. Miként élte meg a dél-amerikaiak elleni kudarcot?
– A csoportból továbbjutottunk, ott voltunk a legjobb huszonnégy között, de azután a brazilok sajnos legyőztek minket, ami azért fájó, mert győzelem esetén csapatként az olimpiai kvalifikációra is lett volna esélyünk – mondta női csapatunk szövetségi kapitánya, Pink Márk. – A braziloké jó csapat, ki lehet tőlük kapni, mégis azt mondom, ez egész jó sorsolás volt, éppen ezért az olimpia miatt is rosszul érintett a kiesés.

– Párizsról már teljesen lemondhatunk?
– Pontosan nem számoltam utána, de a világbajnokság utáni világranglista ismeretében lesz végletes az indulók listája.

– A puszani torna során akadtak szép győzelmek és papírforma-vereségek, de ha az összképet nézzük, egyetért azzal, hogy a világbajnoki szereplés elmaradt a várakozástól?
– Jelen pillanatban ez a realitás, ez a mi szintünk, itt tartunk. A brazilokat ugyan le lehetett volna győzni, és akkor eljutunk a nyolcaddöntőig, de ennél több nem volt ebben a világbajnokságban.

– Kiknek a teljesítményével elégedett és volt-e olyan játékosunk, akitől többet várt?
– Mivel ez csapat-világbajnokság volt, nem szeretném külön személyekre bontani az értékelést. Mindenkinek akadtak jó meccsei, fontos győzelmei, a lányok megtették, amit tudtak.

– Szövetségi kapitányi szemmel milyen tanulságokkal szolgált a torna?
– A világbajnokságon igyekeztem minél többet megnézni a topcsapatok közül, odahaza pedig majd nyugodt körülmények között visszanézem a meccseinket, s átgondolom, miben vagyunk lemaradva az élmezőnyhöz képest, mit tudunk tenni, hogy előrébb lépjünk.

– A csapat olimpiai kvótája minden bizonnyal elúszott, de mit gondol, egyesben és vegyes párosban ott lehetünk Párizsban?
– Ugyanúgy, ahogy eddig is, szinte minden versenyen részt kell venni, hogy gyűjtsük a kvótához szükséges pontokat. A következő a Grand Smash, amely március elején lesz Szingapúrban, majd következik áprilisban a vegyes páros, májusban pedig a női egyes olimpiai selejtezője. A cél az, hogy az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk mellett egyesben a maximális két versenyzőnk szerezzen kvótát, jelen állás szerint erre Póta Georginának és Madarász Dórának lesz lehetősége.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik