Sportlövészet: Major, Nagy, Hammerl és Mészáros sikere a Honvéd 75 Kupán

Vágólapra másolva!
2024.01.06. 18:56
null
Hammerl Soma volt a legjobb légpuskában (Fotó: Földi Imre, archív)
Légpisztolyban Major Veronika és Nagy László, légpuskában pedig Hammerl Soma és Mészáros Eszter nyert szombaton a sportlövők Honvéd 75 Kupáján, amely a harmadik és negyedik, egyben utolsó válogató a Győrben február 26-án kezdődő olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságra.

 

A BEFAG Keszthelyi Erdész LK-t erősítő Major 241.6 körrel győzött, 4.8 körrel előzte meg a második Fábián Sára Ráhelt (Csepel TC). A harmadik helyen Dávid Krisztina (BHSE) végzett 215.8 körrel az összevont döntőben, amelyben felnőttek és juniorok, illetve épek és parasportolók együtt versenyeztek – közölte a magyar szövetség. Az alapverseny legjobb eredményét Dávid Krisztina érte el 575 körrel.

A férfiaknál Nagy (Tisza Volán SC) 235 körrel diadalmaskodott az összevont fináléban, mindössze egy tizeddel előzte meg a második Polgár Jánost (Debreceni Lövészsuli SE), a harmadik pedig Tátrai-Fejes Miklós (BHSE) lett 214.5 körrel. Az alapversenyben utóbbi versenyző érte el a legjobb eredményt 578 körrel.

Légpuskában szombaton az alapverseny rangsorolt. A férfiaknál Hammerl(UTE) győzött 628.4 körrel, mögötte egy tizeddel lemaradva Pekler Zalán (Erődök Városa SE) végzett a második helyen, míg a harmadik Somogyi Péter (ZTE) lett 626.6 körrel. A nőknél Mészáros (MATE-Gödöllői EAC) volt a legjobb nemzetközileg is jegyzett 630 körös eredménnyel, Bajos Gitta (Erődök Városa SE) 628,3 körrel szerezte meg a második, Lovász Dorina (MATE-Gödöllői EAC) pedig 627.7 körrel a harmadik helyet.

Vasárnap légpuskában döntőket is rendeznek, míg légpisztolyban az alapverseny rangsorol majd a viadalon, amely a BHSE Dózsa György úti kosárlabda csarnokában zajlik.

A versenyzőknek a győri Eb előtt a négyből legalább két válogatón kell részt venniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik