NS-jótékonyság: cipős dobozt csomagoltak az olimpiai bajnokok

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 20:17
null
„A sportolók érzékenyek a szociális problémákra, ha segítség kell, segítenek” (Fotó: MOB_Média/Szalmás Péter)
Olimpiai bajnokok csomagoltak cipős dobozokat péntek délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. Ez egyelőre nem a párizsi készülődés jegyében történt, hanem a szervezet csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő akciójához – számolt be a hírről a MOB honlapja.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság székházában péntek délelőtt nagy volt a sürgés-forgás: Gyulay Zsolt elnök, Fábián László főtitkár, Madaras Norbert, a vízilabda-szövetség elnöke, és Berki Krisztián, a tornaszövetség elnökségi tagja cipős dobozt csomagolt. A dobozokban ezúttal nem cipő volt, hanem sportos és nem sportos ajándékok különböző korú gyerekeknek.

A négy olimpiai bajnok egyöntetűen úgy vélekedett: a sportolók szeretnek segíteni, sőt, kötelességüknek is érzik.

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter
Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

 

A cipős dobozos akció célja, hogy minél több rászoruló gyermeket és családját karácsonyi meglepetéssel segíthesse az adventi időszakban. Ennek érdekében az országban több száz gyűjtőpont létesül, hogy a jótékonykodásra kész támogatókat fogadhassa, ajándékaikat összegyűjthesse.

„Az olimpiai család mindig is nagyon összetartó volt, a sportolók érzékenyek a szociális problémákra, ha segítség kell, segítenek – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – A cipősdoboz-akció így karácsony előtt nemes célt szolgál, az pedig különösen jó érzés, hogy gyerekeknek segíthetünk – mindannyian örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik