Több mint 445 millió forintos eredménnyel zárta a 2023-as esztendőt az MVLSZ

Vágólapra másolva!
2024.04.06. 19:38
Madaras Norbert (Fotó: MVLSZ)
A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) jelentős, több mint 445 millió forintos eredménnyel zárta a 2023-as esztendőt.

A gazdaságilag is sikeres múlt esztendőről Madaras Norbert elnök beszélt beszámolójában, amely az MVLSZ e hétvégi éves közgyűlésén hangzott el.

A szövetség honlapjának szombati híre szerint a kétszeres olimpiai bajnokból lett sportvezető a medencében elért sikerekről is bőven számot adhatott, hangoztatva, hogy „a magyar vízilabdázás ismét megmutatta a világnak, mire képes”. Az elnök felidézte, hogy a férfiválogatott világbajnoki címe – és olimpiai kvótaszerzése mellett az utánpótlás-válogatottak történelmi sikersorozatot értek el, hiszen négy együttes is aranyérmet szerzett a korosztályos világversenyeken. A sportág históriájában még sosem fordult elő, hogy ugyanaz az ország nyerje mindkét U20-as vb-t, és emellett győztek az U17-es lányok és az U15-ös fiúk az Eb-ken, míg az U15-ös lányok bronzérmet szereztek, s az U17-es fiúk is a négy között végeztek.

Madaras Norbert kiemelte, hogy „a régi szponzorokkal folytatódott az együttműködésünk, a korábbiaknál nagyobb összegű támogatásokat kapunk, és több új szponzort is sikerült a sportág mellé állítanunk – mindebből folyamatosan a magyar vízilabda profitál.”

Kállay Sándor, az Ellenőrző Testület elnöke elmondta: hosszú ideje van szerencséje figyelemmel kísérni a szövetség gazdálkodását, első alkalommal a 1989 és 1992 közötti időszakban vett részt az Ellenőrző Testület munkájában, amikor Bodnár András volt az elnök és Kiss Ottó a főtitkár. Az eltelt 35 évre rátekintve úgy vélte: most van leginkább egyensúlyban a sportszakmai és a gazdálkodási terület. A gazdálkodás szakszerű és eredményes, ennek köszönhetően a különösen nehéz 2023-as évben, amikor jelentős költséggel jártak az egymást követő világesemények, csaknem 450 milliós eredményt sikerült elérni, illetőleg a saját tőke értéke egymilliárd forint fölé emelkedett.

„Ezek nagyon szép eredmények” – mondta a szakember, hozzátéve: a sikeres gazdálkodáshoz tartozik, hogy az MVLSZ szakmai és gazdasági vezetése az elnökség ülésén rendszeresen beszámolt a költségvetés aktuális helyzetéről és „a kötelezettségvállalások szabályozását illetően is nagyon pozitív megoldások születtek”. „Úgy is mondhatjuk, hogy 2023 egy világbajnoki év volt” – zárta az írásos előterjesztéshez fűzött szóbeli kiegészítését az Ellenőrző Testület elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik