Vívás: csuklóműtéten esett át Eb-ezüstérmes párbajtőrözőnk

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.03. 16:53
null
Kun Anna csuklóját meg kellett operálni (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Megműtötték Kun Anna Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőröző jobb csuklóját, miután edzésen egy szerencsétlen mozdulat közben megsérült.

 

Az Országos Sportegészségügyi Intézet kedden közösségi oldalán osztotta meg, hogy a 28 éves Kun Anna túl van az operáción.

„Edzőtáborban voltunk, és egy játékos bemelegítés közben hátra estem, rosszul tompítottam és így ráestem a kezemre” – idézte a lap az idei Európai Játékokon (mely csapatban Eb is volt egyben) Büki Lilivel, Muhari Eszterrel és Wimmer Dorinával csapatban ezüstérmes vívót, akire előreláthatóan néhány hét kényszerpihenő vár, és csak a varratszedést követően kezdheti el a sportspecifikus gyógytornát.

A világranglistán negyedik sportoló – aki az idei egyéni Eb-n és a milánói világbajnokságon is negyeddöntős volt – az oldal szerint a december 8-10-én sorra kerülő vancouveri világkupán már százszázalékos állapotban lépne pástra a gyógyult kezével.

A jelenlegi legjobb magyar női párbajtőröző sérülése a válogatott számára nem jött jól, ugyanis a vancouverit megelőzően november közepén az olaszországi Legnanóban is rendeznek egy olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyt. Csapatban még összesen négy vk-viadalt tartanak a kvalifikációs időszak zárultáig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik