Asztalitenisz: negyeddöntős az Ecseki, Majoros duó Ománban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 15:30
null
Már csak az Ecseki Nándor, Majoros Bence párosunk van versenyben a WTT-sorozat maszkati állomásán (Fotó: WTT)
Az Ecseki Nándor, Majoros Bence párosunk hazai ellenfelet legyőzve bejutott az ománi WTT-verseny negyeddöntőjébe, Madarász Dóra és az Ecseki, Madarász vegyes páros viszont a főtábla első körében búcsúzott.

Szerencsésnek mondhatta magát az Ecseki Nándor, Majoros Bence párosunk, a WTT-sorozat Maszkatban zajló contender versenyének nyolcaddöntőjében ugyanis a rendező jogán főtáblás ománi al-Balusi, al-Raisi duót kapta ellenfélül. Az esélyek egyértelműen a mieink mellett szóltak, s Majorosék nem is adtak lehetőséget a hazai kettősnek a kibontakozásra.

A selejtezőből két ázsiai játékost legyőzve a főtáblára jutó Madarász Dórára (világranglista-84.) viszont jóval nehezebb feladat várt, a dél-koreai Jang Ha Eun (67.) személyében. A 29 éves jobbkezes ázsiairól érdemes tudni, hogy korábban volt már 13. is a világranglistán, szóval kifejezetten erős játékosnak számít – ehhez képest Madarász közel volt a meglepetéshez, ám minimális különbséggel a dél-koreai volt a jobb.

Az olimpiai kvalifikációért küzdő Ecsek Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a nyolcaddöntőben azzal a Dan Qiu, Nina Mittelham kettőssel találkozott, amelytől a júniusi Európai Játékok döntőjében simán, 3:0-ra kikapott. Talán a krakkói találkozóból is tanulva Ecsekiék most sokkal közelebb voltak a győzelemhez, 1:0-ra, majd 2:1-re is vezettek, a jobban hajrázó németek azonban végül öt játszmában nyertek.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, MASZKAT
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Majoros Bence–al-Balusi, al-Raisi (ománi) 3:0 (11, 3, 4)
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Jang Ha Eun (dél-koreai)–Madarász Dóra 3:1 (11, –10, 9, 9)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Qiu, Mittelham (német)–Ecseki, Madarász 3:2 (–12, 6, –13, 9, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik