Asztalitenisz: két magyar párossal kezdődik a főtábla Antalyában

Vágólapra másolva!
2023.10.18. 17:33
null
Majoros Bence csak megszorítani tudta a horvát Andrej Gacinát a kvalifikáció utolsó fordulójában (Fotó: WTT)
A törökországi WTT-verseny selejtezőjének utolsó fordulójában Majoros Bence horvát, Madarász Dóra pedig tajvani ellenféltől kapott ki négy játszmában.

Nem sikerült jól a mieink számára a WTT-sorozat Antalyában zajló contender versenyének kvalifikációja: a három magyar induló közül Ecseki Nándor már korábban elvérzett, a selejtező szerdai utolsó fordulójában pedig Majoros Bence és Madarász Dóra is vereséget szenvedett.

Igaz, egyiküknek sem volt kedvező a sorsolása, Majorosnak (világranglista-120.) az a horvát Andrej Gacina (59.) jutott, akinek Európa-bajnokságról párosban aranya, csapatban pedig ezüstje és bronza is van, s nem mellesleg másfél évvel ezelőtt még a 22. helyen jegyezték. Azóta kicsit hátrább csúszott, a tudása azonban mit sem kopott, első számú férfijátékosunk mindössze egy játszmát tudott elvenni tőle. Madarásznak (87.) ázsiai ellenféllel, a csapatban vb-3. tajvani Cseng Hszien-csüvel (183.) kellett megküzdenie, s Majoroshoz hasonlóan itt is négyszettes vereség lett a vége.

A selejtezőből tehát egyetlen magyar sem jutott tovább, a folytatásban mégis lesz kikre figyelnünk, ugyanis az Ecseki, Majoros férfi és az Ecseki, Madarász vegyes párosunk is a főtáblára kapott besorolást.

ASZTALITENISZ WTT-SOROZAT, CONTENDER, ANTALYA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 3. forduló:
Gacina (horvát)–Majoros Bence 3:1 (10, –7, 4, 13)
Nők. Egyes. Selejtező. 2. forduló:
Cseng Hszien-csü (tajvani)–Madarász Dóra 3:1 (7, 8, –2, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik