Szilvásvárad Masters: Weber nyerte a díjhajtást a négyes fogatoknál

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 19:34
null
A négyes fogatok között Chester Weber bizonyult a legjobbnak a pénteki díjhajtásban
A négyes fogatok között Chester Weber bizonyult a legjobbnak a pénteki díjhajtásban a Lipicai Lovasközpontban vasárnapig tartó nemzetközi fogathajtó viadalon.

 

A királykategória 15 fogatából messze kiemelkedett a csapatban világbajnok, egyéniben négyszeres ezüstérmes amerikai hajtó és a sorozatban hatszoros világbajnok ausztrál Boyd Exell. A lovak együttes munkájáról és a jármódok szabályosságáról számot adó díjhajtásban végül előbbi bizonyult a legjobbnak 33,93 hibapontjával, de legfőbb riválisa kevesebb mint másfél hibaponttal (35.32) maradt el tőle. A két világklasszis hajtó egyaránt először versenyez Szilvásváradon.

Harmadikként a cseh Radek Nesvacil zárt, de neki már több mint húsz hibapont (54.57) volt a lemaradása, őt pedig legjobb magyarként Papp János követte 54.91 hibaponttal.

Az egyes fogatok szintén pénteken hajtottak a díjhajtó négyszögbe, ahol a német Martin Stötzer nyújtotta a legjobb teljesítményt 53.51 hibaponttal. A kettes fogatok csütörtökön teljesítették az első számot, melyben az első négy helyen hazai versenyző végzett, közülük a címvédő Dani Marcell áll az élen.

Szombaton a maratonhajtást rendezik, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a viadal.

A két évvel ezelőtt megálmodott Szilvásvárad Masters három lovassport szakágat fog össze, a fogathajtáson kívül a díjlovaglást és a díjugratást. A következő jelentős esemény augusztus 3-6-án egy nemzetközi díjugrató verseny – egyben világkupa forduló és olimpiai minősítő – lesz, amelyre a szervezők közel háromszáz lovat és húsz nemzet lovasát várják, de a nevezések folyamatosan érkeznek.

Szeptember végén a 16. Nemzeti Vágta döntőjét is Szilvásváradon rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik