Szabadidősport: vasárnap megtartják a Balaton-átúszást

Vágólapra másolva!
2023.07.21. 13:48
Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezők úgy döntöttek, vasárnap tartják meg a 41. Lidl Balaton-átúszást.

Az esemény Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint az úszás kezdetén gyenge vagy mérsékelt (10-20 km/óra), változó irányú légmozgás várható, a délelőtti óráktól délnyugati irányból kissé megélénkülhet (25 km/óra körül) a szél. Ezzel kapcsolatban a szervezők hangsúlyozták, „a hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyíltvízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég”, ezért felelős döntést várnak a résztvevőktől.

„Kezdetben sima lesz a víz, később délnyugat-északkeleti vonulással mérsékelt hullámzás (20 cm hullámmagasság) kialakulhat – olvasható a tájékoztatásban. – Túlnyomóan napos, száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel. Erős napsugárzásra lehet számítani. A víz hőmérséklete 26 fok körül alakul.”

A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A nevezések a vasárnapi időpontra is érvényesek, visszalépés esetén – amelyet pénteken 15 óráig kell jelezni – a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik.

A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik