Jet-ski: korábban rendezik az idei Eb hazai futamát

Vágólapra másolva!
2023.05.24. 11:08
null
A sorozat Magyarország után a litvániai Kupiskisben zárul, a két állomás eredményei alapján avatnak bajnokokat (Fotó: Magyar Jet-Ski Szövetség)
Idén is felnőtt Európa-bajnoki és junior-világbajnoki jet-ski futamot rendez Magyarország, de a korábbi évektől eltérően már a nyár elején sor kerül a rangos eseményre.

 

A hazai szövetség tájékoztatása szerint ismét Nyíregyháza-Levelek ad otthont a világversenyeknek, de ezúttal nem szeptemberben, hanem június 22. és 25. között rendezik a futamot.

A sorozat Magyarország után a litvániai Kupiskisben zárul, és a két állomás eredményei alapján avatnak bajnokokat. A junior-világbajnokság viszont egyfutamos lesz.

„Tavaly is elismerően nyilatkoztak a nemzetközi szövetség (UIM) képviselői, egyöntetű véleményük az volt, hogy a magyar szervezők maradandót alkottak a vízen és a szárazföldön egyaránt. Nem véletlen, hogy idén is megkaptuk a rendezési jogot” – mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A magyar csapat tavaly egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt, míg a világbajnokságon egy aranyat és egy bronzérmet nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik