Idén új helyszínen lesz a magyar jet-ski Eb- és vb-futam

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 11:51

Idén is rendez Magyarország felnőtt jet-ski Európa-bajnoki futamot – hangzott el a Magyar Jet-Ski Szövetség díjátadó gáláján, amelyről a Nemzeti Versenysportszövetség honlapja, a nvesz.hu jelentkezett hosszabb beszámolóval.

A kontinensbajnoki fordulóval párhuzamosan junior-világbajnoki futamot is láthat a magyar közönség. A korábbi évekhez képest ezúttal új helyszínen versenyeznek a világ legjobbjai, ugyanis 2024-ben Győr-Győrzámoly lesz a házigazda – mondta Czeller Béla, a hazai szövetség elnöke.

Magyarország eddig öt alkalommal rendezett Eb- és vb-futamot, mindannyiszor Nyíregyháza-Levelek volt a helyszín.

„2023-ban is színvonalas világversenyen láttuk vendégül a világ legjobbjait. Összesen hat felnőtt- és két juniorérmet szereztek a magyarok, és az eredményhirdetések során háromszor hangzott el a Himnusz” – összegzett a hazai szövetség elnöke. Idén az Eb-sorozat a magyar futammal indul július 18-án és 21-ig tart. A kontinensbajnokság Vichyben, Franciaországban folytatódik július 26–28-án, és Portugáliában zárul szeptember 27–29-én. A magyar bajnokság idén négyállomásos lesz, Ónod, Bugyi, Dunaharaszti és Nagykanizsa helyszínekkel.

A szövetség ünnepségén díjazták a sportágban az év sportolójának megválasztott Jászai Csongort, valamint az egyes kategóriák legjobbjait. Czeller Béla átvehette a Magyar Jet-Ski Szövetség örökös elnöke kitüntetést (képünkön – fotó: nevsz.hu). A szervezet szabályzata szerint 15 éves elnöki tevékenység után adható ez a cím. Marcus Erlach a szövetség örökös versenyzője, Vágott Sándor és Gerencsér Csaba pedig örökös alelnöki díjat kapott. Gerencsér Csaba doyen elismerésben is részesült, akárcsak Major Sándor. Utóbbi címet a legalább 15 éves sportági múltat felmutató, egyúttal a 60. életévüket betöltő sportemberek érdemlik ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik