Gera Zoltán és Szilágyi Áron kézlenyomata is felkerült a Magyar Sportcsillagok Falára

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 15:21
null
Készülnek a kézlenyomatok – Gyulay Zsolt (balra) és Szilágyi Áron (Fotó: Földi Imre)
Öt új kézlenyomattal gazdagodott a Magyar Sportcsillagok Fala: szerdától Bunkoczi László, Gera Zoltán, Gyulay Zsolt, Szalay Balázs és Szilágyi Áron kéznyomát is őrzi a TF épületében látható fal.

 

Kezük nyomát a Magyar Sport Napja (május 6.) alkalmából a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezett ünnepségen örökítették meg.

„A teljesítmény és a siker nemcsak a sportolók, hanem az egyetem életében is meghatározó. Hallgatóink nap mint nap elsétálhatnak a sikert elérő sportolók kéznyomata előtt” – mondta Sterbenz Tamás, az egyetem rektora.

„Győztes sok van, de igazi bajnok kevés. Akik itt vagytok, igazi bajnokok vagytok” – jelentette ki Mocsai Lajos, az intézmény korábbi rektora, aki beszédében emlékeztetett arra is, hogy amikor 2015. október 15-én leégett a TF atlétikai csarnoka, több mint 160 magyar sportoló kézlenyomata is megsemmisült, közülük sok ma már pótolhatatlan. Mocsai Lajos egyedinek nevezte a George F. Hemingway által alapított és az egyetem védnöksége alatt álló, újraéledő gyűjteményt.

A beszédek után helyezték el a speciális anyagban kézlenyomatukat a sportolók. Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó nem vett részt az eseményen, ő már korábban letette kézjegyét, videoüzenetben megtisztelőnek nevezte, hogy ő is a kiválasztottak közé került.

„Másodszor adok kézlenyomatot, ugyanis az elsővel malőr történt, megrepedt. Másodszor is nagy megtiszteltetés elvégezni ezt a műveletet, remélem, most nem reped meg a minta. Egykor a TF-en tanultam, ide mindig jó visszajönni” – fogalmazott Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakos, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik