Súlyemelő-vb: meglepő visszalépések után kínai és venezuelai siker

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 10:58
null
Keydomar Vallenilla 89 kilóban győzött (Fotó: Getty Images)
Meglepő kiesés is akadt és váratlan visszalépések is voltak a súlyemelő-világbajnokság vasárnapi versenynapján a kolumbiai fővárosban, Bogotában, ahol a két férfi kategóriában kínai, illetve venezuelai győztest avattak összetettben.

 

A 81 kg-os súlycsoportban a Bogotában induló hét kínai olimpiai bajnok közül a már 2016-ban, Rióban is ötkarikás aranyérmes Si Csi-jung mérlegelt ugyan, ám a verseny előtt közvetlenül sérültet jelentett, s visszalépett.

Távollétében a honfitárs Li Ta-jin diadalmaskodott, aki szakításban négy kilóval maradt el saját világcsúcsától. Lökésben ugyan jobb volt nála a türkmén Rejepbay Rejepow, a 2017-es vb-ezüstérmes, összetettben azonban hat kilogrammot rávert közvetlen üldözőjére.

A 89 kilogrammos kategóriában a legfőbb favorit, a tavaly olimpiai ezüstérmes, 2019-es világbajnok kínai Tian Tao – Si Csi-junghoz hasonlatosan – visszalépett rosszullétre hivatkozva, ezt kihasználva győzött a venezuelai Keydomar Vallenilla, aki Tokióban a 96 kilósok között nyert olimpiai ezüstöt.

Bogotái sikerével Venezuela első világbajnoki elsőségét szerezte meg súlyemelésben. Összetettben aratott győzelméhez az is kellett, hogy a szintén a nagy esélyesek között emlegetett Karlosz Naszar szakításban kiessen. A 18. születésnapját a múlt héten ünnepelt bolgár lökésben vigasztalódott: 220 kilogrammos világcsúccsal az övé lett a fogásnemi aranyérem.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik