Súlyemelés: 64 induló a Tóth Géza-emlékversenyen

Vágólapra másolva!
2024.03.05. 18:39
Idén is versennyel emlékeznek a korábbi klasszisra
Tizenharmadik alkalommal rendezik meg szombaton Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban a Savaria-kupa Tóth Géza súlyemelő-emlékversenyt, amelynek nemzetközi mezőnyében idén 64-en indulnak.

 

Márkus Erzsébet, a szombathelyi Haladás súlyemelő-szakosztályának vezetője a keddi sajtótájékoztatón elmondta: minden eddiginél több, nyolcvan nevezés érkezett a kiemelt kategóriájú versenyre, amelyen a szabályok szerint 60-an indulhatnak plusz az a négy külföldi versenyző, akik közül hárman Szabadkáról jöttek, egy emelő pedig San Marinóból.

Hozzátette: 18 egyesület sportolói mérik össze a tudásukat serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportban. Tízen közülük a Haladás SE versenyzői. Megjegyezte, hogy reményei szerint a korábban sérülésekkel küzdő, szintén szombathelyi Gyürüs Barbara is indulni tud.

László Győző, Szombathely sportért is felelős alpolgármestere hangsúlyozta: a Tóth Géza súlyemelő emlékverseny már tradíciónak mondható Szombathelyen.

„Ez egy olyan esemény, amely méltó módon emlékezik meg a helyi kötődésű sportemberről, a város díszpolgárjáról, ugyanakkor a sportágon belül országos, sőt nemzetközi elismertséget vívott ki magának” – fejtette ki.

Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelőszövetség szakmai alelnöke, a vasi szövetség elnöke elmondta, idén ötven éve rendezték meg először a Savaria Kupát, amellyel 2011 óta emlékeznek a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, 157-szeres válogatott, mesteredző Tóth Gézára.

Kalmár Attila, a társszervező Pannonsport Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón közölte: évek óta a sportág legjobb képviselői mérik össze a tudásukat a pénzdíjas versenyen, amely szavai szerint állandóságának és a Haladás Sportkomplexum által nyújtott kiváló körülményeknek is köszönheti töretlen népszerűségét.

A program szerint szombaton délelőtt előbb a férfi serdülő és ifjúsági korcsoportban indulók, majd a női serdülő és ifjúsági, valamint a női junior versenyzők lépnek dobogóra.

Szombat délután 13.30-tól láthatja a közönség a férfi junior korcsoport összecsapását, majd 15.30-kor kezdődik a felnőttek megméretése, előbb a nők, majd 17.30-tól a férfiak versenyével. A belépés ebben az évben is ingyenes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik