UFC: Chimaev fojtással győzte le Hollandet

Vágólapra másolva!
2022.09.11. 12:56
null
Chimaevnek ez volt a 11. győzelme az MMA-ban, és hibátlan maradt a mérlege (Fotó: Getty Images)
A svéd Khamzat Chimaev fojtásos győzelmet aratott az amerikai Kevin Holland ellen a ketrecharcosok csúcsbajnokságának számító Ultimate Fighting Championshipben (UFC), a Las Vegasban magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett kevert harcművészeti (MMA) összecsapáson.


A beszámolók szerint a csecsen születésű Khamzat Chimaev már az első menetben elintézte riválisát, akivel a pénteki sajtótájékoztatón – „műsoron kívül” – egyszer már összeakaszkodott, s alkalmi párharcuk tömegverekedéshez és a médiaesemény lefújásához vezetett.

Eredendően nem Kevin Hollanddel, hanem egy másik amerikaival, Nate Diazzal találkozott volna a UFC-torna fő eseményeként beharangozott félnehézsúlyú mérkőzésen a svéd harcos, csakhogy a mérlegelésen több mint három kiló plusszal túlsúlyosnak bizonyult, emiatt került sor az ellenfélcserére.

A 28 éves Chimaevnek, aki a csata előtt a UFC félnehézsúlyú rangsorában a harmadik helyen állt, a mostani volt a 11. győzelme az MMA-ban, és hibátlan maradt a mérlege. A 29 esztendős Holland 23 nyertes meccs mellett nyolcadik vereségét szenvedte el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik