Sportlövészet: Nagy György maradt a szövetség elnöke

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 17:37
null
Tisztújító közgyűlést tartott a sportlövőszövetség (Fotó: hunshooting.hu)
A következő, párizsi olimpiai ciklus végéig Nagy Györgyöt választotta meg elnöknek a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) küldöttgyűlése – írja az MTI.

 

Az MSSZ hétfői tájékoztatása szerint a harmadik elnöki ciklusa előtt álló vezetőt 112 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül választották meg a küldöttek. A küldöttgyűlést a koronavírus-járvány miatt online tartották. Alelnök lett Boros György, Kissné Oroszi Edit, Mergancz Sándor és Molnár Attila. Az elnökség további tagjai: Ablonczy Orsolya, Fodor László, Gáspár Miklós, Hegyi Norbert, Keczeli Zoltán, Kisvárdai István, Laczik Zsolt, Nagy Béla, id. Péni István és Sinka László.

Az új elnökség első ülésén egyhangúlag Sinka Lászlót választotta meg az MSSZ főtitkárának.

„Az első két ciklus legfontosabb eredménye, hogy felépült a Nemzeti Lőtér a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően, illetve az, hogy a javaslatomra az Európai Sportlövőszövetség (ESC) elindította az Ifjúsági Európa-bajnoki versenysorozatot” – nyilatkozta Nagy György.

„A világbajnokságokon és a kontinensviadalokon megszerzett magyar érmek sokasága jelzi a sportág erejét. Hiányérzetem azért van, mert Rio de Janeiróban és Tokióban nem szereztünk olimpiai érmet. Sokat dolgozunk majd azért, hogy Párizsban ez a célunk is teljesüljön” – tette hozzá az elnök.

Sinka László kifejtette: sok feladatuk van a hazai és a nemzetközi színtéren egyaránt.

„A százötvenéves szövetségnek méltónak kell lennie hagyományaihoz, eredményességéhez és ennek érdekében nagy összefogással kell együttműködni a klubokkal, a szakágakkal, a szakmai bizottságokkal, a megyei szövetségekkel és az MSSZ iroda munkatársaival” – közölte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik