Ultrafutás: Lubics Szilviát verseny közben ütötte el egy autó

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 19:14
null
Lubics Szilvia (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Lubics Szilvia ultrafutót a Prevital Szőlőskör elnevezésű verseny 50 kilométeres számának teljesítése közben, 25 km-nél, Balatonakali közelében elütötte egy autó – tette közzé hivatalos Facebook-oldalán kórházi ellátását követően a sportolónő.


„Egyszer csak a »semmiből« egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam. Az aszfaltra érkeztem, ahová bevertem a fejem. Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is”
– számolt be a rémisztő esetről Lubics Szilvia, akit óriási szerencsére „csak” zúzódásokat és egy kisebb fejsérülést szenvedett.

„A szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottunk egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon, tehát az út mindkét oldalán voltak futók. Zenét nem hallgattam, a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól. Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét” – részletezte a baleset körülményeit a kilencszeres magyar bajnok és hétszeres „spártai hősnő”, akit ellátását követően kiengedtek a Veszprém Megyei Kórházból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik