Pistorius-ügy: gyilkossági kísérlettel vádolják a vizsgálónyomozót

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 10:40
Váratlan események után folytatódik csütörtökön a dél-afrikai Pretoriában Oscar Pistorius óvadéki tárgyalása: kiderült, hogy a sportoló elleni vizsgálatot vezető nyomozónak ugyancsak van egy függőben lévő bírósági ügye, hétrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják.
A nyomozó Hilton Botha – akit szerdán a Pistorius-ügyben Barry Roux védőügyvéd többször is zavarba hozott keresztkérdéseivel – még 2011-ben keveredett egy lövöldözéses ügybe, amelyben két társával állítólag tüzet nyitott egy minibusz taxi utasaira.

A rendőrség szóvivője megerősítette az EyeWitness News információját, kiegészítve azzal, hogy eredetileg ejtették az ügyet, azonban per-újrafelvételi kérelem következtében májusban Bothának és társainak újra meg kell jelenniük a bíróságon.

A vád állítása szerint Botha és társai ittas állapotban voltak, amikor tüzet nyitottak a taxira, amelyben heten ültek. A rendőrség szóvivője, Neville Malila elmondta: az esetleges bűnösség bizonyításáig ártatlannak tekintik a vizsgálónyomozót, és ő viszi tovább a Pistorius-ügyet.

Oscar Pistoriust a dél-afrikai nyomozószervek hatos súlyosságú bűncselekménnyel (gyilkosság, előre megfontolt szándékkal) vádolják, amiért lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik