Atlétika: Pistorius lelőtte a barátnőjét, letartóztatták

Vágólapra másolva!
2013.02.14. 09:12
null
Pistorius lelőtte barátnőjét (Fotó: Action Images – archív)
Letartóztatták Oscar Pistoriust, aki dél-afrikai otthonában lelőtte a barátnőjét. A hatszoros paralimpiai bajnok, az épek között 4x400-as váltóban vb-ezüstérmes műlábú futó ellen előre megfontolt szándékú emberölés a gyanú.

Pistorius az első hírek szerint azzal védekezik, hogy barátnőjét betörőnek vélte, ezért lőtte le.

Pistorius és modell barátnője
Pistorius és modell barátnője

A helyi rendőrség első közleményében még nem nevezte meg Pistoriust, csak annyit közölt, hogy emberölés gyanújával őrizetbe vettek egy 26 éves személyt.

A beszámolók szerint helyi idő szerint hajnali négy és öt között adták le a halálos lövéseket Reeva Steenkamp 29 éves modellre.

„Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, a mentősök már megkezdték a nő ellátását. Az orvosok a tett helyszínén megállapították, hogy a nő halott, és a rendőrség megkezdte a nyomozást. A nő a fején és a felsőtestén szenvedett sérüléseket. A pisztolyt reggel kilenckor megtalálták a tett helyszínén” – mondta Katlego Mogale, a hatóságok szóvivője, aki még nem erősítette meg, hogy Pistorius lőtt.

A Beeld napilap beszámolója szerint baleset történt: Pistorius betörőnek hitte barátnőjét, ezért lőtt rá.

A dél-afrikai rendőrség kizárta Pistorius feltételes szabadlábra helyezését, azaz nincs az az óvadék, amelynek letétele után szabadon engednék az olimpikont. Pistoriust az eredeti tervek szerint csütörtökön 13 órakor hallgatta volna ki a bíróság. Előtte vérvizsgálatra vitték, hogy kiderüljön, volt-e kábítószer vagy alkohol a szervezetében a gyilkosság elkövetésekor.

Pistorius a Daily Mailnek a londoni olimpia ideje alatt adott interjújában elmondta, több fegyvert is tartott a házában, mert Dél-Afrikában annyira rossz a közbiztonság, hogy erre szükség van.

Pistoriust vérvételre vitték, a tárgyalása pénteken lesz
Pistoriust vérvételre vitték, a tárgyalása pénteken lesz

DÉLUTÁNI FEJLEMÉNYEK: AZ ÚJ VÁD ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKÚ GYILKOSSÁG

Csütörtök délután bejelentették, az eredeti tervekkel ellentétben péntek reggel tartják meg Oscar Pistorius bírósági meghallgatását Pretoriában, méghozzá előre megfontolt gyilkosság vádjában.

A helyi rendőrség közben cáfolta, hogy tőle származik az az információ, amely szerint Pistorius betörőnek nézte barátnőjét, és ezért lőtte le. A szomszédok vallomásai szerint gyakoriak voltak a verekedések, illetve tény, hogy a címre már többször ki kellett menniük a rendőröknek családon belüli perpatvar miatt.

Mindez erősíti a feltételezéseket, amelyek szerint Pistorius előre megfontolt szándékkal követte el a gyilkosságot.

A hírek szerint négy lövéssel végzett Steenkamppal, aki halála előtt a Valentin-napra és a nőkkel szembeni erőszak elleni kampányra készült.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik