Küzdősport: Kunkli Tivadar „nem fog elfutni" Bob Sapp elől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.04.26. 13:46
null
Kunkli Tivadar
Száz kilóval nehezebb és tíz évvel fiatalabb ellenfél várja a ringben Kunkli Tivadart az amerikai Bob Sapp személyében a K–1 Rules Budapest Tournament elnevezésű küzdősportparádén, amelyet a Papp László Sportarénában rendeznek meg vasárnap.

A különleges összecsapás a főmérkőzése annak a show-nak, amelynek keretében magyar–horvát válogatott kickbox-mérkőzés is lesz – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

A visszavonulásból a szorítóba 46 évesen visszatérő, 78 kilogrammos magyar – aki világ- és Európa-bajnok is volt a thai-bokszosok között – a jelentős sajtóérdeklődés mellett lezajlott összejövetelen azt mondta, le akarja győzni a Szörnyként is emlegetett Sappet, aki 170 kilós és csaknem 2 méteres, s a K–1-ben, az egyik legnépszerűbb küzdősportban ért el jelentősebb sikereket, miután felhagyott az amerikaifutballal.

„Nem fogok elfutni előle, hanem odaállok, felveszem vele a harcot. Úgy kalkulálok, hogy maximum három percet kell kivédekeznem, addigra elfárad, s akkor jövök én" – mondta a magyar harcos, aki hozzátette, hogy több hónapos kemény felkészülésen van túl, amely alatt Sapphez hasonló méretű edzőpartnerekkel szemben gyakorolt.

„Azért tértem vissza a ringbe, s vállaltam el ezt a meccset, mert úgy érzem, meg tudom verni a Szörnyet. Ráadásul a gyerekeim is ezt várják tőlem..." – mondta az MTI-nek Kunkli, aki korábbi 390 mérkőzéséből csupán egyet (!) veszített el.

Az este 10 óra tájban kezdődő főmeccsen nem lesz menetidő, a folyamatos harcban a felek könyökkel és térddel is támadhatják a fejet, s az összecsapás vagy kiütéssel, vagy feladással érhet véget.

A sportaréna 17 órakor nyitja kapuit, s a felvezető – K–1-es és a földharcot is megengedő MMA-s, valamint ökölvívó – mérkőzések után következik az a csapattalálkozó, amelyben a magyar és a horvát profi kickbox válogatott képviselői mérik össze „ütve-rúgós" tudományukat. Az öt, egyformán 3x3 percesre tervezett ütközet alapján születik végeredmény, s a hazai szakvezetés a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású gárda sikerét várja. Magyar győzelem esetén az együttes kijut az év végén, Moszkvában esedékes gálára, amelynek első helyezettje 100 ezer dollárt kap jutalmul.

BOB SAPP ÜZENETE KUNKLI TIVADARNAK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik