Remy Bonjasky szerint Hari rengeteget ártott a K–1 megítélésének

Vágólapra másolva!
2008.12.08. 19:38
Ahogy arról már beszámoltunk, a holland Remy Bonjasky nyerte meg a 2008-as jokohamai World GP finálét, miután a marokkói Badr Harit diszkvalidfikálták a öntőben, mert megtaposta a földön fekvő ellenfelét. Bonjasky a K–1 hivatalos honlapján elmondta, jó harcosnak tartja Harit, de sportszerűtlen viselkedésével az egész sportág megítélésének sokat ártott a marokkói.
Bonjasky (balra) akcióban
Fotó: Imago (archív)
Bonjasky (balra) akcióban
Bonjasky (balra) akcióban
Fotó: Imago (archív)
Bonjasky (balra) akcióban

A holland Remy Bonjasky a hétvégén úgy nyerte meg a K–1 World GP 2008-as fináléját, hogy a döntő második menetében diszkvalifikálták ellenfelét, a marokkói Badr Harit, miután Hari rátaposott a földön fekvő Bonjasky fejére, aki emiatt nem tudta folytatni a küzdelmet.

„Most már jól vagyok, és nagyon örülök, hogy 2004 után ismét nyerni tudtam” – kezdte értékelését sajtótájékoztatóján az immár háromszoros világbajnok (hivatalosan World GP-győztes) Bonjasky.

„Nagyon kemény meccseken vagyok túl, kisebb fejfájással még küzdök, de ez ilyenkor természetes. Persze amint visszatérek Hollandiába alávetem magamnak egy nagyobb orvosi kivizsgálásnak, mert az egészségem mindennél fontosabb” – fogalmazott Bonjasky.

A holland világbajnok Badr Hari sportszerűtlenségével kapcsolatban megjegyezte, véleménye szerint a marokkói az egész sportágnak rengeteget ártott a döntőben mutatott magatartásával.

„Hari egy nagyszerű harcos, elismerésre méltó a technikája, de nagyon csalódott vagyok amiatt, amit a döntőben művelt. Sportszerűtlenségével ártott nekem, ártott magának, de ártott a K–1 megítélésének is” – mondta Bonjasky, aki azzal kapcsolatban nem foglalt állást, hogy Hari milyen büntetést érdemelne.

Saját karrierjével kapcsolatban megjegyezte Bonjasky, hogy szeretne újra világbajnok lenni, mert akkor befoghatná az eddigi egyetlen négyszeres győztes honfitársát, a már visszavonult Ernesto Hoostot.

A döntőről szóló beszámolónkat itt tekintheti meg!

BONJASKY–HARI (A JOKOHAMAI DÖNTŐ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik